30 Μαρ 2012

To ΠΑΣΟΚ θα ξανακυβερνήσει πολύ σύντομα

Μαλώνουν σαν τα κοκόρια στην "κεντροδεξιά" πολυκατοικία, που χωρίστηκε σε καμιά εικοσαριά τιμάρια και τρίβουν τα χέρια τους στο ΠΑΣΟΚ. Τρώγονται ΝΔ- Καμμένος, με βαριές κατηγορίες ένθεν και ένθεν και το ΠΑΣΟΚ αθόρυβα και μεθοδικά όπως πάντα, φέρνει πίσω τους οργισμένους οπαδούς του. Με την αλάνθαστη μέθοδο του...
 ρουσφετιού. 


Πριν από λίγο συναντήθηκα με συνομήλικο νεαρό φίλο, εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Προέρχεται από οικογένεια φόλα-ΠΑΣΟΚ, με πολλούς διορισμούς στο δημόσιο στο παλμαρέ της.
Άλλωστε, το συστατικό στοιχείο του ΠΑΣΟΚ είναι οι διορισμοί στο δημόσιο. Χάριν αυτών επιβιώνει πολιτικά το κόμμα, που κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, αν και είχαν γίνει ορατές οι επιπτώσεις του μνημονίου.
Σήμερα, στα λόγια, όλοι είναι εναντίον του μνημονίου, το βρίζουν, το καταριούνται, αλλά όταν έρθει η ώρα θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ φυσικά. Κανείς δεν ξεχνά τα 10, 20, 30 χρόνια που πέρασε ζωή και κότα στο δημόσιο. Την ώρα της κάλπης, θα μετρήσει το τηλέφωνο του ΠΑΣΟΚου που τον έβαλε στο δημόσιο.


Ο νεαρός φίλος λοιπόν, είχε αποφασίσει να κατέβει με τον Καμμένο, στη Β' Θεσσαλονίκης. Φανατικός οπαδός του. Σήμερα όμως, μου ανακοίνωσε ότι οι πιέσεις του "πράσινου" πατέρα του, είναι τόσο έντονες, που ακυρώνει την απόφασή του. Με βάρος καρδίας, αλλά την ακυρώνει.


Κάπως έτσι θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές, με τους κεντροδεξιούς να τρώγονται, τη ΝΔ να εξαπολύει πυραύλους εναντίον Καμμένου, τον Καμμένο να απαντά, τη Ντόρα να μη χάνει ευκαιρία να βγάζει το άχτι της εναντίον Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη να μαλώνει με τη Χρυσή Αυγή και να μαζεύει στο κόμμα, οτιδήποτε κινείται, πετάει και ...κολυμπάει, τους νεοφιλελεύθερους να κατηγορούν ως γραφικούς τους "πατριώτες", τους "πατριώτες" να κατηγορούν ως "κωλοτούμπες" τους "ευρωπαϊστές" και στο τέλος το ΠΑΣΟΚ να θριαμβεύει, αφού δεν έχει τέτοια ...ιδεολογικά προβλήματα, παρά μόνο τον κεντρικό στόχο της κουτάλας.


Μια ματιά στα δεξιά blogs άλλωστε θα σας πείσει.


Πόλεμος μέχρις εσχάτων, με εκβιασμούς, συκοφαντίες, εξυβρίσεις, λάσπη, βρώμικα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ίντριγκες, χρηματισμούς, μηνύσεις, αγωγές και βυζαντινά παρασκήνια.
Κι αυτή η αστεία "παράταξη" με αυτούς τους αστείους ιντριγκαδόρους, θέλει να κυβερνήσει;


Φώτης Μακρίδης/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη