14 Μαρ 2012

Γκιουλέκας: «Σκανδαλώδης προβολή της διοίκησης του Δήμου στο TV100»

Το αίτημα να κατατεθεί από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έγγραφο από το οποίο να προκύπτει πώς κατανεμήθηκε ο χρόνος των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, δηλαδή της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (tv100) και του δημοτικού ραδιοφώνου (fm100), πώς κάλυψαν τις..
δραστηριότητες των δημοτικών παρατάξεων και των συμβούλων, πόσες φορές εκλήθησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετηθούν για τα προβλήματα της πόλης και πόσες φορές φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι και καλύφθηκαν με ρεπορτάζ οι δραστηριότητες της διοίκησης, επανέλαβε, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Το συγκεκριμένο έγγραφο, ύστερα από έντονες πιέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα, με καθυστέρηση δύο μηνών. Από το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχει μία σκανδαλώδης προβολή της διοίκησης του Δήμου από τα δημοτικά μέσα, τα οποία, όπως προκύπτει, αγνοούν τις υπόλοιπες παρατάξεις, αφού είναι προκλητική η απουσία του αντιπολιτευτικού λόγου από τις ενημερωτικές εκπομπές της tv100 και του fm100. 
Αναφορικά με τις έξι συνεντεύξεις που κλήθηκε να δώσει στο δημοτικό ραδιόφωνο (fm100) ο Κ. Γκιουλέκας, αυτές αφορούσαν γενικότερα στο κοινοβουλευτικό του έργο και την κεντρική πολιτική σκηνή και όχι στον αντιπολιτευτικό του λόγο από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Κ. Γκιουλέκας ανέφερε σχετικά:
“Πριν από κάποιους μήνες ζητήσαμε ως παράταξη να μας ενημερώσει εγγράφως η διοίκηση του Δήμου για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα δημοτικά μέσα και πώς κατένειμε το χρόνο στις δημοτικές παρατάξεις, στους δημοτικούς συμβούλους και σε άλλα κινήματα της πόλης. Ζητήσαμε μία πλήρη ενημέρωση προκειμένου να έχουμε εικόνα και να γνωρίζουμε. Έως σήμερα αυτό το έγγραφο δεν έχει κατατεθεί.
Αντίθετα, διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες, ότι υπάρχει μία σπουδή να κληθούν δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων, ως καλεσμένοι στα δημοτικά μέσα, προφανώς για να συμπληρωθεί ο  απαραίτητος χρόνος παρουσίας τους! Και να …. Δυστυχώς, αυτό το θυμηθήκατε 15 μήνες μετά από την ημέρα που αναλάβατε τη διοίκηση του Δήμου.
Τελικά, σύμφωνα με το έγγραφο που δόθηκε μετά από συνεχείς πιέσεις, προκύπτει ότι υπάρχει μία σκανδαλώδης προβολή του ανύπαρκτου έργου της διοίκησης του Δήμου, ενώ αποσιωπάται επιδεικτικά ο λόγος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως δημοτική παράταξη, θα καταθέσουμε το έγγραφο με τα στοιχεία αυτά στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο που θα κάνει τον τελικό απολογισμό”.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», το πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης χρειάζεται ανανέωση αφού προβάλλει διαρκώς τις ίδιες εκπομπές σε επανάληψη.
“Ασχοληθείτε επιτέλους με το πρόγραμμα που προβάλλεται από τη δημοτική τηλεόραση. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τις ίδιες εκπομπές επανάληψη: τη Μπιενάλε, την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, συνέντευξη με τον Alexander Payne, προγράμματα που προβλήθηκαν ακόμη και πέντε φορές σε μια ημέρα! Καιρός να δούμε και κάτι άλλο!”
Ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε, επίσης, πως στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης «η δημοσιογραφική δεοντολογία πάει περίπατο» καθώς τα γεγονότα παρουσιάζονται επιλεκτικά και φιλτραρισμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι η δημοτική τηλεόραση απέκρυψε από το δελτίο ειδήσεων τις αποδοκιμασίες που επεφύλαξε μια ομάδα πρώην συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.   
“Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, δυστυχώς, δεν έτυχε θερμής υποδοχής. Ως δια μαγείας, ενώ η δημοτική τηλεόραση κάλυπτε το θέμα, η δημοσιογραφική δεοντολογία πήγε περίπατο και δεν προβλήθηκε απολύτως τίποτα από αυτή την υποδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Δημαρχείο. Οφείλετε να τα δείχνετε όλα γιατί με το να τα κρύβετε δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν”.
Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατήγγειλε πογκρόμ απολύσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα και στη ΔΕΠΘΕ.
“Έχετε εξαπολύσει πογκρόμ απολύσεων. Το σημαντικό, σε μία τέτοια περίοδο, είναι να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και όχι να στείλουμε και άλλους Θεσσαλονικείς στη στρατιά των ανέργων”.  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη