20 Απρ 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 Στη Β' Αθηνών ο Νίκος Πολύζος με το ΠΑΣΟΚ

Στο πολιτικό στίβο κατέρχεται ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Πολύζος Νικόλαος.
 Ο κ. Πολύζος πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρειας της Β΄ Αθήνας έχοντας μάλιστα..
συνυποφήφιο τον μέχρι πρότινος προιστάμενό του Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Φίλες και φίλοι,
Οι επερχόμενες εκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα μας. Όλοι εμείς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ιστορικό δίλημμα: να επιλέξουμε, είτε τις δυνάμεις που θα δώσουν  προοπτική στις θυσίες του λαού, είτε να ακολουθήσουμε μια τυφλή και ανεξέλεγκτη πορεία χωρίς στόχους και εγγυήσεις.
Είναι γνωστό ότι η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη. Λάθη και ολιγωρίες του παρελθόντος μας οδήγησαν στη κρίση χρέους του 2009. Δυστυχώς δε μπορέσαμε να διαλέξουμε μόνοι μας ένα μοντέλο δημοσιονομικής προσαρμογής. Καθυστερήσεις και αντιφάσεις υπήρξαν, αλλά η χώρα δε χρεοκόπησε ούτε διαλύθηκε.
Παράλληλα έγιναν και διαρθρωτικές αλλαγές (άνοιγμα επαγγελμάτων, αλλαγές στα Πανεπιστήμια και στην Υγεία, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, αλλαγές στη φορολογική διοίκηση). Με πολύ κόπο και κόστος, πιθανές αδικίες και λάθη φτάσαμε στο PSI που κρατά την χώρα ζωντανή. Δόθηκαν μάχες, όπως στην ασφάλιση και στην υγεία, από πολιτικές ηγεσίες που λειτούργησαν ως ομάδες.
Τώρα η χώρα δε μπορεί να περιμένει. Πρέπει όλοι να απαντήσουμε σε ποιο δρόμο θα βαδίσουμε. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε αν θα συνεχίσουμε το δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών.
Η χώρα χρειάζεται όραμα, στρατηγική, γνώση και κυρίως έναν πολιτικό εθελοντισμό και πίστη σε στόχους για να βγει από το αδιέξοδο και να ανορθωθεί. Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδυασθεί με ανάπτυξη αλλά και κοινωνική προστασία. Το εθνικό πρόβλημα πρέπει να γίνει επιχειρησιακό πρόγραμμα. Δε θα έρθει κανείς να μας πει τι και πως θα το κάνουμε. Εμείς θα το κάνουμε όλοι μαζί. Εμπρός για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ
Ν. Πολύζος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη