14 Απρ 2012

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός ζωντανά στο 4Ε

Απερίγραπτο και άξιο θαυμασμού γεγονός είναι η τελετή αφής του Αγίου Φωτός. Το Μ. Σάββατο στη 1 το μεσημέρι, παρακολουθήστε μέσα από τον εκκλησιαστικό σταθμό της 4Ε, σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση, ολόκληρη την τελετή παρουσία του Μακαριωτάτου ..
Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και εκπροσώπων όλων των ορθοδόξων Εκκλησιών.
Η υπερφυσική αυτή και θαυματουργική παρουσία της Θείας Χάριτος, που εμφανίζεται κάθε χρόνο στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ, χαρίζει σε όλους τους πιστούς μια ζωντανή ελπίδα, την ελπίδα της Αναστάσεως. Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο μετέτρεψε τον Σταυρό σε σύμβολο σωτήριας και ένδοξης ζωής. Ο Ιησούς Χριστός διασχίζοντας τον Γολγοθά, και «θανάτω θάνατον πατήσας...» δώρισε στους ανθρώπους την Αιωνιότητα με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.
Τις Άγιες τούτες μέρες το βλέμμα της Οικουμένης είναι στραμμένο εκεί που γεννήθηκε, έζησε και σταυρώθηκε ο μοναδικός Αναμάρτητος που πέρασε από την γη. Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης θα γίνει και φέτος η τελετή που περιμένουν με αγωνία χιλιάδες ανθρώπων κάθε χρόνο. Κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός στη χώρα μας, το οποίο θα μεταφέρει εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το απόγευμα του Σαββάτου, θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ας ελπίσουμε το Άγιο Φως, που κάθε χρόνο ζωηφόρο πηγάζει από τον Πανάγιο Τάφο, να φωτίσει ολόκληρη την πλάση. Η τηλεόραση της 4Ε, ταχυδρόμος ελπίδας και αγάπης, μεταφέρει το νου, το πνεύμα και την ύπαρξη του τηλεοπτικού κοινού στο πραγματικό νόημα του «Χριστός Ανέστη», γεμίζοντας με χαρά και αγαλλίαση την ψυχή των τηλεθεατών σε όλη την υφήλιο. 
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 4Ε
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη