Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

24 Απρ 2012

Στο 5% η ύφεση το 2012%

Εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας
Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας θα πλησιάσει το 5% εφέτος, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, στην ετήσια έκθεση του για το 2011 που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. Ο κ. Προβόπουλος τονίζει στην έκθεσή του ότι σήμερα οι αντικειμενικές συνθήκες είναι...
ευνοϊκότερες, αλλά επισημαίνει ότι η έξοδος από την κρίση θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη βούληση και την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την ιστορική πρόκληση.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνει ότι «η τρέχουσα προεκλογική περίοδος έχει εκ των πραγμάτων επιβραδύνει την υλοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών» και προειδοποιεί ότι «αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών».

Ο κ. Προβόπουλος σημειώνει ότι απαιτείται «πλήρης ετοιμότητα» από την πρώτη κιόλας ημέρα της μετεκλογικής περιόδου, «ώστε να κερδηθεί ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα, αρχίζοντας από την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου κράτους, που θα υπηρετεί ταυτόχρονα την ανταγωνιστική λειτουργία των αγορών και την κοινωνική συνοχή».

Στην περίπτωση αυτή, εκτιμά πως θα αποτραπεί η διαμόρφωση συνθηκών που θα οδηγούσαν όχι μόνο σε ακύρωση των θυσιών, αλλά και σε δραστική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη