23 Απρ 2012

Ισχυρή κυβέρνηση στις 7 Μαϊου θέλει και το ΒΕΘ

Την ανάγκη ύπαρξης μίας ισχυρής κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η οποία θα βγάλει τη χώρα από το οικονομικό τέλμα που βρίσκεται σήμερα, επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Μόνο με μία ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει σταθερό πρόγραμμα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα μπορέσουμε να..
ξεπεράσουμε το σκόπελο της οικονομικής κρίσης και να ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια μπορούν και πρέπει να είναι η επιχειρηματική κοινότητα και τα επιμελητήρια που την εκπροσωπούν» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την πρόσφατη παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος του, στο Ζάππειο, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των επιμελητήριων, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα ότι πιστεύει ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους εκπροσώπους της.

Επιπλέον ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ αναφορικά με τη μείωση του 15% της φορολογίας των νομικών προσώπων, την εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, τον περιορισμό του γραφειοκρατικού δημόσιου τομέα που αποτελεί μόνιμο τροχοπέδη στις προσπάθειες του επιχειρείν, το μαχαίρι στις οριζόντιες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. «Πολλές από τις θέσεις της ΝΔ απηχούν προτάσεις των επιμελητηρίων» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αισιοδοξούμε ότι μετά τις εκλογές, θα υλοποιηθούν σειρά ενεργειών προκειμένου η αναπτυξιακή διαδικασία, που είναι μονόδρομος για τη χώρα μας, να ξεκινήσει επί της ουσίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη