3 Απρ 2012

Δεν υπάρχει ούτε ένας που να δουλεύει «Για την Ελλάδα ρε γαμώ το»;

[Υπο]δείγματα αναξιότητος
[αφιερωμένο σε όλους εκείνους που υπερψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και εξακολουθούν να τη στηρίζουν είτε ψηφίζοντας ΝΑΙ σε ΟΛΑ είτε κάνοντας μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες μετά από ένα σύντομο διάλειμμα από την έλλειψη συνειδήσεως - προ πάντων, όμως, είναι αφιερωμένο στον πράσινο Θεό, τον Πρόεδρο της πιο αντικειμενικής ..
Εξεταστικής Επιτροπής από συστάσεως ελληνικού κράτους – εκείνης για τη διόγκωση του ελλείμματος].
Συνήθως χαρακτηρίζουμε τους πολιτικούς μας ανίκανους και όχι αδίκως. Πρωτίστως, όμως, είναι ανάξιοι. Είναι ικανότατοι στη ρεμούλα, στην ικανοποίηση άνομων συμφερόντων, με το αζημίωτο, και διαρκώς αδιαφορούν για το γενικό καλό. Τα τελευταία δε δύο χρόνια κάνουν λόγο με φοβερή άνεση για δισεκατομμύρια που μας λείπουν, για δισεκατομμύρια που κουρεύονται, για δισεκατομμύρια που πρέπει να συγκεντρωθούν για να κλείσουν οι τρύπες που οι ίδιοι άνοιξαν, λες και τα δισεκατομμύρια είναι στραγάλια. Όταν πρόκειται, όμως, να βγάλουν από τα θυλάκιά τους € 200 για να επισκεφθούν την εκλογική τους περιφέρεια, όπως π.χ. ο αξιότιμος κ. Μαγκριώτης, χρεώνουν και με αυτά τον δύσμοιρο, εξ αιτίας τους, ελληνικό λαό. Όταν ο κ. Κουτρουμάνης θέλει να σταθμεύει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο δίπλα στο υπουργικό γραφείο του, χρεώνει με € 400/ μήνα τον δύσμοιρο ελληνικό λαό. Και πόσα άλλα τέτοια «μικροποσά» δεν ξοδεύονται καθημερινώς χωρίς να έρχονται στην επιφάνεια.
Ενώ, λοιπόν, επιβαρύνουν διαρκώς τον λαό με τέτοια ποσά που γι’ αυτούς είναι κυριολεκτικώς  στραγάλια, νομοθετούν ακρίτως. Ό,τι ανοησία σκαρφισττεί  ο ΗΓΕΤΗΣ και η παχυλώς αμειβόμενη παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει ή απλώς τυγ΄χναιε της ευνοίας τους, γίνεται κανόνας ζωής. Τρανό παράδειγμα το επονομαζόμενο χαράτσι της ΔΕΗ. Είχαν τη φαεινή ιδέα να φορτώσουν το χαράτσι στους λογαρισμούς της ΔΕΗ, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα το πληρώσουμε για να μη μας κόψουν το ρεύμα και μας ρίξουν στο σκοτάδι και κατά κυριολεξία. Γράφτηκαν σελίδες επί σελίδων, προβλήθηκαν τηλεοπτικώς και μεταδόθηκαν ραδιφωνικώς εκπομπές επί εκπομπών από έγκριτους και μη δημοσιογράφους με πολλούς προσκεκλημένους, κατατέθηκαν χιλιάδες προσφυγών στα δικαστήρια, απασχολήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων [δικαστές, δικηγόροι, γραμματείς, δικαστικοί επιμελητές, καθηγητές Πανεπιστημίου, νομομαθείς, υπάλληλοι της ΔΕΗ] και χάθηκαν εκατομμύρια παραγωγικών εργατοωρών. Έζησαν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριών με την αγωνία ότι θα μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ πολλά από αυτά έμειναν πράγματι χωρίς ρεύμα έστω και για λίγες ώρες ή ημέρες. Αυτό το κακό επί 6 μήνες. Και σήμερα κατατίθεται τροπολογία σε άσχετο, ως συνήθως, νομοσχέδιο, με το οποίο ορίζεται ότι η μη πληρωμή του χαρατσιού δεν επάγεται διακοπή της ηλεκτροδότησης. Επειδή διαπίστωσαν ότι η ΔΕΗ αρχίζει να αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα με τη μη πληρωμή των λογαριασμών. Αυτό δεν μπορούσαν να  το είχαν προβλέψει. Ο εμπνευστής, λοιπόν, όλου αυτού του μπάχαλου, αγκαλιά με το οποίο έζησε η κοινωνία μισό  χρόνο, εξακολουθεί να θέλει να μας σώσει. Αυτός ο ανεγκέφαλος θέλει την πρωτιά στις εκλογές [αν γίνουν λέω εγώ]. Ο κ. Βενιζέλος, το alter ego του Γιωργάκη.
Σήμερα, επίσης, αποκαλύφθηκε ότι ο πλέον θεοσεβής [;] άνθρωπος στη χώρα αναγκάσθηκε να ψευσθεί, προκειμένου να  φέρει εις πέρας ένα θεάρεστο έργο. Δώρισε το Δημόσιο μία έκταση στην Εκκλησία για την ανέγερση Γηροκομείου. Υπεβλήθησαν οι μελέτες στην Πολεοδομία, η οποία, όμως, αρνήθηκε, ορθώς [επειδή δεν έπεσε το γρηγορόσημο;], να χορηγήσει την άδεια, διότι στην ευρύτερη περιοχή επιτρέπονταν μόνον επαύλεις και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις [πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο μόνον ανάξιοι πολιτικοί θα μπορούσαν να εξηγήσουν]. Παρακαλούσε, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος τους αρμόδιους υπουργούς επί τρία χρόνια να διευρύνουν τις χρήσεις γης στη συγκεκριμέη περιοχή. Μία τροπολογιούλα ήταν αρκετή. Όλοι το υποσχέθηκαν, αλλά ουδείς  το έκανε. Γιατί άραγε; Κάποιον πρέπει να ήθελαν να εξυπηρετήσουν και όχι την Εκκλησία. Δεν πιστεύω να ήταν κάποιος αγροκτηνοτρόφος που θα ζημιωνόταν από την ανέγερση του Γηροκομείου. Μήπως, όμως, κάποιος μεγαλόσχημος είχε κτίσει στα πέριξ την έπαυλή του και το Γηροκομείο θα του έκοβε τη θέα ή θα του χάλαγε τη μόστρα; Έτσι, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ψευδώς ότι θα κτίσει στη συγκεκριμένη έκταση την έπαυλή του, ενώ είχε κατά νουν να στεγάσει στην έπαυλη γέροντες. Μ’ αυτό το ψέμμα απέκτησε την πολυπόθητη άδεια και χτίζει το Γηροκομείο. Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα που ο υπουργός-ιδιοκτήτης υδατοσυλλέκτη μάς ενημέρωνε υπερήφανος ότι με αεροφωτογραφίες θα μπορεί ο ελληνικός λαός [άκου τί είπε το άτομο] να γνωρίζει πού υπάρχουν αυθαίρετα. Λες και η αεροφωτογραφία ανακαλύφθηκε πέρυσι και ο κ. Ποκοπίκος την έβαλε τάχιστα στην υπηρεσία του λαού. Πάντως, εγώ από αύριο θα είμαι κάθε μέρα στα πολεοδομικά γραφεία και θα ζητώ τις πιο φρέσκιες φωτογραφίες, ώστε να έχω πλήρη γνώση όλων των αυθαιρέτων. Δεν θα μου ξεφεύγει τίποτε. Επί τέλους, ο ανίκανος οικονομολόγος, ο ολετήρας μας, μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω τη μοναδική γνώση που μου έλλειπε. Όλα τα άλλα μου έχουν παρασχεθεί αφειδώς και δωρεάν από πολλών δεκαετιών.                
Τελικά δεν υπάρχει κανένα γαϊδούρι που να πονάει αυτόν τον τόπο; Ή μάλλον, δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος; Γιατί θα πρέπει να τον αναζητούμε ακόμη 2.500 χρόνια μετά τον Διογένη;  
Δεν υπάρχει ούτε ένας που να δουλεύει «Για την Ελλάδα ρε γαμώ το»;
Σωτήριος Καλαμίτσης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη