24 Απρ 2012

Καταγγελία κομμένου από τα ψηφοδέλτια Καμμένου

"μου είπαν από τους Α.Ε. ότι στο ψηφοδέλτιο της Α΄Θεσσαλονίκης, έχουν κάποιους γραφικούς και μου ζήτησαν να υποδείξω δύο που πρέπει να διώξουν"
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 19η/4 ώρα 1μμ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ .ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..
 ΠΑΝΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δημ συμβ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Επειδή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μου έχω μια συνεχή παρουσία από το 1976, έχω τιμηθεί από τον λαό της πόλης μου, ως υποψήφιος δήμαρχος Σταυρούπολης 3 φορές, είμαι 14 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον τόπο μου και επειδή το ηθικό πρόσταγμα έχει για μένα απόλυτη αξία οφείλω να..
ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να λυθούν παρεξηγήσεις και μυστήρια όσον αφορά την απουσία μου από το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Είναι γεγονός ότι τα πολιτικά και οικονομικά πράγματα στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου. Κάτω από την πίεση της τραγικής για τον Ελληνικό λαό κατάστασης αποφάσισα να εκφράσω την οργή και την αγανάκτηση μου, χωρίς να ταυτίζομαι απόλυτα προγραμματικά. Από πολλά χρόνια ο τόπος χρειαζόταν βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις. Έτσι θεώρησα ότι ποιο κοντά στις δημοκρατικές φιλελεύθερες αρχές μου είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμμενου.

Κατόπιν επικοινωνίας με πρώην βουλευτή της Ν. Δ. και νυν στέλεχος του κινήματος κατέθεσα υποψηφιότητα με email στις 2/4 για την επιλογή μου ως υποψήφιος βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης. Κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα προσχώρησε και ο συναγωνιστής από τα φοιτητικά μου χρόνια, ο Μιχάλης Γιαννάκης, με τον οποίο αρχίσαμε να συνομιλούμε. Μετά από την πρώτη επιλογή των ονομάτων επικοινώνησε μαζί μου για να με ρωτήσει ποιους ξέρω. Ήξερα προσωπικά μόνο τον ένα επιλεγμένο, στην πορεία γνώρισα και ορισμένους άλλους με έναν είχαμε και κάποια κοινή γνωστή. Πριν το Πάσχα έγινε η ανάρτηση των πρώτων επιλεγμένων για το ψηφοδελτιο στην ιστοσελίδα του κινηματος.. Την Τετάρτη 18/4 αφού οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανέβηκαν στο Άρμα  του Δημαρά και των ρεταλιών του, άρχισε η κοπτοραπτικη και όσο γνωρίζω άρχισαν να μπαίνουν και να βγαίνουν ονόματα στην λίστα και να προκύπτουν ηθικά ζητήματα. 

 Δεν μπορείς να προβάλλεις οτι εισαι αξιοπιστος για το αύριο του τοπου να ανακοινώνεις ονόματα, τους βάζεις στην διαδικασία κινητοποίησης και εξόδων και μετά να τους αδειάζεις σαν στημένες λεμονόκουπες αρκεί να κάνεις την δουλειά σου. 
19-4-2012, εντός λίστας ο Κ.Πάντσης

 Δέχομαι λοιπον από τον γνωστό μου το πρώτο τηλέφωνο αγανάκτησης για τετοιου ειδους συμπεριφορά, προσπαθουμε να αποκαταστήσουμε τα πράγματα και όλα λήγουν καλώς. Το πρωί της Πέμπτης δέχομαι οργίλο τηλεφώνημα από την γνωστή μου, έγεινε αποκαθήλωση εταίρου συνυποψήφιου τηλεφωνικως στις 12.30πμ, πάλι ξανά διεργασίες για αποκατάσταση της τάξης και εδω τελειωνει καλα και αυτή η υπόθεση.

Το μεσημέρι ομως της ιδιας ημερας στις 1μμ, μπαίνει τεράστιο ηθικό ζήτημα σε μενα. Δέχομαι τηλεφώνημα από τον Μ. Γιαννάκη, μου δηλωνει ότι έχει πρόβλημα με το ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσ/κης ότι έχει μέσα κάποιους γραφικούς τύπους, και μου ζητά να του υποδείξω δυο ονόματα για να κοπούν από το ψηφοδέλτιο. 

 Εκεί για μένα το ποτήρι ξεχείλισε. Εγώ ούτε σχέση με τον Ηρώδη έχω, ούτε με τους κουκουλοφορους της κατοχής, φίλε Μιχάλη, μακριά από μένα τέτοιου είδους αντιλήψεις και συμπεριφορές. Τέτοια ζητήματα όταν προκύπτουν τα λύνουμε μόνοι μας, αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη παραιτούμαστε και φεύγουμε με το κεφάλι ψιλά, τιμώντας τις ανθρώπινες αξίες. Εγώ μη μπορώντας να παρακολουθήσω αυτόν τον τραγικό κατήφορο που ξεφτιλίζει υπάρξεις και μειώνει υπολείψεις προτίμησα να πηδηξω από το πριν συμπαρασυρθούμε σε κανέναν γκρεμό. Δήλωσα λοιπόν αγανακτισμένος ότι δεν συμμετέχω σε τέτοιες πρακτικές και παραιτούμαι από το ψηφοδέλτιο, δεν θέλω να είμαι υποψήφιος γιατί δεν σας έχω πλέον καμία εμπιστοσύνη. Όταν πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό και αδιαφορείτε για τις συνέπειες, τι θα γίνει στα μείζονα και βαθειά προβλήματα του τόπου που θα κλειθήται ενδεχομένως να χειριστείτε . 
24-4-2012, εκτός λίστας ο Κ.Πάντσης
Κρατήστε λοιπόν το , κρατήστε τα ... ηνία, κρατήστε και τα ρετάλια του Δημαρά και καλό σας ταξίδι, εδώ οι δρόμοι μας χωρίζουν. Συμπεριφορές τέτοιες θυμίζουν παιδική χαρά και όχι σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό χώρο, που θέλει να προβάλλει ως εγγυηση για το αύριο και να βάλλει σε τάξη τον δύστυχο τόπο. Εάν αδυνατείτε να χειριστείτε με αξιοπιστία και σοβαρότητα τα ελάσσονα τότε τι θα κάνετε με τα μείζονα; 

 ΠΑΝΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
 Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ
http://www.facebook.com/kpantsis?sk=wall
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη