23 Απρ 2012

Δήλωση Ψωμιάδη για εκλογές και νέα μέτρα

Σχετικά με τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι αδιανόητο ότι πριν ακόμη γίνουν οι εθνικές εκλογές, νικητής είναι το μνημόνιο και η τρόικα; Δεν μπορεί την ώρα που το κόμμα που έφερε το μνημόνιο και το ΔΝΤ να μοιράζει υποσχέσεις… προστασίας στα χαμηλά εισοδήματα, ενώ είναι ήδη γνωστό τοις πάσι ότι...
νέοι φόροι έρχονται μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου: φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, ενιαίο τέλος ακινήτων, φόρος ακίνητης περιουσίας 2010-2011, έκτακτο τέλος ακινήτων, φορολόγηση, τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κα­τοικία, εξόδων ιατρικής και νοσοκο­μειακής περίθαλψης, μείωση εκπτώσεων σε ενοίκιο για κύρια κατοι­κία και για τέκνα που σπου­δάζουν, ασφαλιστικές εισφορές, ασφάλιστρα ζωής ή θανάτου, δίδακτρα για ιδιαίτερα μαθή­ματα ή για φροντιστήρια…

Ζούμε σε μια οικονομική χούντα που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος. Δεν είναι δυνατόν να περάσει αυτή η φασιστική νοοτροπία σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Η κοινωνία βράζει. Το νέο γεννιέται στη λαϊκή βάση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Ας μην το αγνοήσουν.

Προσωπικά, παραμένω σταθερός στις θέσεις μου. Στέκομαι κριτικά στο πλευρό της ΝΔ. Πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από το μνημόνιο.

Την επόμενη μέρα των εκλογών μία νέα ημέρα ξημερώνει για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, για όλους μας. Γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν μονόδρομοι».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη