3 Απρ 2012

Μας τα ΄χουν πρήξει οι ανεγκέφαλοι ζωόφιλοι

Οι ανεγκέφαλοι, λέω, όχι όλοι "οι ζωόφιλοι". Μιλώ για αυτή τη μικρή μερίδα ηλιθίων, που διακατέχονται από τον κλασικό ελληνικό κατταγελτικό λόγο.
Η ιστορία:
Την προηγούμενη Κυριακή το απόγευμα ...
επέστρεφα από την Αθήνα με το ΚΤΕΛ, με το δρομολόγιο των 3 από Κηφισό. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο, υπήρχαν μόνο 2 κενές θέσεις.
Εμφανίστηκε μια κυρία με ένα σκυλάκι, το οποίο είχε σε κλουβί. Εμείς περιμέναμε μπροστά στο λεωφορείο για να φωνάξουν για την αναχώρηση. Η κυρία πήγε στην αποθήκη που είναι δίπλα και σε λίγο άρχισαν οι φωνές, αφού η κυρία ήταν η κλασική ελληνίδα μπουρδολόγος γκρινιάρα, που η πρώτη κουβέντα της ήταν "θα φέρω τα κανάλια".
Οι υπάλληλοι της εξηγούσαν ευγενέστατα, ότι υπάρχει νόμος που ρυθμίζει τα θέματα αυτά και προβλέπει ότι τα μικρά κατοικίδια πρέπει να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, να είναι μέχρι 7 κιλά αν θυμάμαι καλά και τα ΚΤΕΛ πρέπει να καθορίζουν τρία δρομολόγια την ημέρα, στα οποία μπορεί ο ιδιοκτήτης να τα βάλει σε λεωφορείο. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν ήταν στα δρομολόγια που επιτρέπεται η μεταφορά.
Η κυρία συνέχισε να ουρλιάζει "εμένα θα μου πείτε, ξέρω τα δικαιώματά μου, εγώ ξέρω το νόμο" και τις συνήθεις αηδίες των καταγγελιομανών, που η πρώτη τους κουβέντα είναι "θα φέρω τα κανάλια" (τρέλα κι αυτή, ε;).
Μετά από καβγά αρκετής ώρας η κυρία ζήτησε να βάλουν το σκυλί στο χώρο αποσκευών. Ο υπάλληλος και πάλι ευγενικά και ήρεμα της εξήγησε ότι δεν επιτρέπεται και θα έπρεπε να το γνωρίζει, αφού το ΚΤΕΛ έχει όλους τους όρους μεταφοράς στο site του, όπως είπε ο υπάλληλος και ο καθένας μπορεί να δεί τι ισχύει.
Τελικά, για να ησυχάσει το κεφάλι του, μάλλον παρανόμησε και της επέτρεψε να πάρει το σκυλάκι μέσα στο λεωφορείο.
Το οποίο σκυλάκι, ασφυκτιούσε στο κλουβί και μας ζάλισε στο γάβγισμα.
Φυσικά, δεν μας φταίει το καημένο το ζωάκι, αλλά οι γκρινιάρες, που νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι επιβάτες τρελαίνονται να ταξιδεύουν με ένα σκυλί δίπλα από το αυτό τους.
Η πλάκα είναι ότι αυτές οι περίεργες, που ζητούν από τους υπόλοιπους να ανέχονται το ζωάκι τους (που επαναλαμβάνω δεν μας φταίει σε τίποτα το ίδιο!),  είναι οι ίδιες που ζητούν να απαγορεύεται το κάπνισμα παντού και εξαγγέλουν μύδρους εναντίον των καπνιστών, που ενοχλούν τον δίπλα τους!
Δεν ξέρω πώς το βλέπουν οι υπόλοιποι αναγνώστες σας, αλλά κάπου πρέπει να μπεί ένα όριο στη διάθεση των ζωόφιλων, να κουβαλάνε παντού τα κατοικίδιά τους, σε καφετέριες, στην παραλία, στα λεωφορεία. 
Να σεβαστούν επιτέλους κι αυτούς που έχουν αλλεργία, που φοβούνται, που τους μυρίζουν τα ζώα, που θέλουν να ησυχάσουν. 
Και να σταματήσουν με αυτό το γελοίο "θα φέρω τα κανάλια".

Κυριάκος Σεβαστιάδης
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη