17 Απρ 2012

Πρόβλημα στην αιματολογική του "Παπανικολάου"

Αχούρι κατήντησε η αιματολογική κλινική του Γ.Ν."Παπανικολάου" στο Ασβεστοχώρι. Δείτε την ανοιχτή επιστολή συγγενών νοσηλευομένων, προς τον Υπουργό Υγείας:
Κύριε Υπουργέ Υγείας,


Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με το ΕΟΠΥΥ (σας) και την έλλειψη φαρμάκων για όλες τις μορφές καρκίνου βρίσκονται εκτεθειμένοι και λογω της ατυχίας τους να νοσηλεύονται στο δημόσιο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου και ειδικότερα στην Αιματολογική Κλινική!

Άστεγοι και... περαστικοί την έχουν μετατρέψει -ανενόχλητοι- σε "στέκι" τους, αν και όπως είναι γνωστό οι σοβαρές και επώδυνες θεραπείες πρεπει να γίνονται σε πλήρες αποστειρωμένο περιβάλλον. Η «παρέλαση μικροβίων» είναι καθημερινό φαινόμενο, αφού οι "τουρίστες της κλινικής" αφοδεύουν όπου βρουν και όπου σταθούν! Η συμπεριφορά αυτών των ατόμων είναι πέρα για πέρα απάνθρωπη, εγκληματική και απαράδεκτη.

Δημιουργούν εντάσεις και εστίες μόλυνσης την ώρα που οι ασθενείς υποβάλλονται είτε σε μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών είτε σε χημειοθεραπείες! Ετσι εκτός όλων των άλλων, κινδυνεύουν και από την αδιαφορία των αρμοδίων που δεν συμμαζεύουν τα ασυμμάζευτα!

Παρά τα συνεχή παραπονα στους υπευθύνους του νοσοκομείου για την καλύτερη φύλαξη του χώρου, η κατάσταση γινεται ακομη πιο τραγική, μετά το μεσημέρι, τότε που οι γιατροί φεύγουν και αναλαμβάνουν μόλις δυο νοσηλεύτριες μέχρι την επομένη το πρωί!

Μ αλλα λογια ο θεός να βάλει το χερι του...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη