22 Απρ 2012

Οι πολιτικές ειδήσεις της ημέρας

Γιατί ζητά την ...ποινική δίωξη του Αντώνη Σαμαρά ο Κυριάκος Βελόπουλος;
Σήμερα στο δελτίο του taxalia: Εύα Καϊλή, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Θόδωρος Καράογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Πανοζάχος, Κυριάκος Βελόπουλος, Μαρία Καγκελίδου, Λούκα Κατσέλη, Μάκης Στεργίου, Έλενα Ράπτη, Στέλιος Παπαθεμελής, Δημήτρης Καζάκης, Χάρης Καστανίδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημοκρατική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ
Δείτε το δελτίο:

@ Αύριο, Δευτέρα, η εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης στις 11:00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

@ Αύριο Δευτέρα στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace στις 20:00 η ώρα θα γίνει η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Α και Β περιφέρεια Θεσσαλονίκης

@ Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή επισκέφθηκε ο Χάρης Καστανίδης το Σάββατο 21 Απριλίου 2012.


@ Δήλωση Βενιζέλου από τα Γιάννινα, όπου βρέθηκε σήμερα για την ομιλία του:


@ Η Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή, το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη και δεκάδες Κινήματα Πολιτών προχώρησαν σε εκλογική συμμαχία υπό την επωνυμία "ΟΧΙ", η οποία και μετέχει στις προσεχείς εκλογές με συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια.


@ Την ανθοέκθεση του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης επισκέφθηκε η Έλενα Ράπτη, από την οποία προμηθεύθηκε πολλά λουλούδια. Δήλωσε δε ότι «Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων για τη διοργάνωση μιας πολύ όμορφης ανοιξιάτικης εκδήλωσης και σε όλα τα παιδιά της φιλαρμονικής και των τμημάτων χορού του δήμου για τη ζωντάνια τους και για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής γιορτινής ατμόσφαιρας. Λουλούδια, νιάτα και μουσική είναι η αισιόδοξη εικόνα που ταιριάζει σε αυτή την πόλη και στις ζωές όλων μας».

@ Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Στεργίου. Καθημερινά πραγματοποιεί δεκάδες επαφές με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων, σωματείων, φορέων καθώς και με μεμονωμένους πολίτες που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί του τα προβλήματά και τις αγωνίες τους.

@ Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι το ίδιο πράγμα, δήλωσε η Λούκα Κατσέλη και συνέχισε "Η οικονομική πρόταση της Ν.Δ. είναι γνωστή. Την προετοίμασε η Τρόικα και τη συμφώνησε και την υπέγραψε με το Μνημόνιο ΙΙ ο κ. Σαμαράς.
Σήμερα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες: ενώ έχει πει ναι στο Μνημόνιο της διαρκούς και μονόπλευρης λιτότητας, μοιράζει υποσχέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη.
Και τα δύο δεν γίνονται! Ο κ. Σαμαράς δε διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Βενιζέλο. Έχουν και οι δύο υποθηκεύσει με τις υπογραφές τους το μέλλον της χώρας. Έχουν και οι δύο ασπασθεί τον αδιέξοδο δρόμο του Μνημονίου 2 που παράγει κοινωνικές αδικίες και οδηγεί σε βαθειά ύφεση και τελικά σε στάση πληρωμών.
Οι πολίτες, όμως, ούτε παραπλανούνται, ούτε παρασύρονται από επικοινωνιακά τρικ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ τους καλεί στις επερχόμενες εκλογές να επιλέξουν εκείνους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διαπραγματευθούν σκληρά την ανατροπή του Μνημονίου 2 και όχι τη διαχείρισή του."

@ η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης, Μαρία Καγκελίδου (φωτο) επισκέφτηκε την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Β’ Περιφέρειας.

@ Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ομιλία Σαμαρά στο Ζάππειο και ειδικότερα τις αναφορές του Προέδρου της ΝΔ στην εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε:
"Αν υπήρχε copyright σε ομιλίες συνιστά ποινικό αδίκημα η συγκεκριμένη ομιλία.
Όσα ακούσαμε αποτελούν συρραφή όσων λέω τόσα χρόνια εντός και εκτός βουλής. Έχουν κάνει, για να το πω απλά, σκονάκι μόνο που δεν θα περάσουν τις εξετάσεις του Ελληνικού λαού. Οι Έλληνες θα τους αφήσουν στην ίδια τάξη και στα προφορικά και στα γραπτά γιατί οι πράξεις τους μιλάνε τόσα χρόνια.
Γιατί δεν έκαναν τίποτα για να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ τόσα χρόνια; Τώρα θυμήθηκαν πως είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας; Όταν έλεγα πως δεν πουλάς επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος ή κερδοφόρες όπως η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΣΦΑ αλλά και ο ΟΠΑΠ τι έκαναν; Ειρωνεύονταν. Τώρα κατάλαβαν πως δεν γίνεται να εχείς ανάπτυξη χωρίς να έχεις στα χέρια σου την ενέργεια; Τώρα έμαθαν για τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα; Για όνομα του Θεού. Γελούσαν όταν τα έλεγα στην Βουλή.
Επειδή όμως είναι και άλλα, που δεν πρόλαβαν να τα αντιγράψουν, όπως η πρόταση μου για το ομόλογο πετρελαίου εγώ θα τους στείλω τις ομιλίες που έκανα στην Βουλή ώστε όταν αντιγράφουν να αντιγράφουν σωστά και να μην ξεχνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για τους αγρότες, τους ψαράδες, την τουριστική ανάπτυξη και τις 300.000 θέσεις εργασίας που θα έρθουν από τους υδρογονάνθρακες."

@ Το "Ζάππειο ΙΙΙ", σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α΄Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Πανοζάχος
"Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει Ελλάδα με πρόγραμμα και η ΝΔ διαθέτει. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα δώσουν στη ΝΔ τη δυνατότητα να εργαστεί για την πατρίδα και τους πολίτες της. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, με παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα και στις δημόσιες δαπάνες, με επενδύσεις και ρευστότητα, για την αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους, κτηνοτρόφους, δανειολήπτες. Οφείλουμε και θα αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες για την προστασία της κοινωνικής συνοχής. Διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, περικοπή των κρατικών δαπανών, άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου της χώρας μας, άμεση αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ, μείωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, θα επιφέρουν χρήματα στο κράτος, σε αντιστάθμισμα των περικοπών από εισοδήματα των πολιτών. Οριζόντιες περικοπές και λουκέτα οδηγούν σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. Με μέτρα ανάκαμψης θα σώσουμε την οικονομία μας, με φρένο στις σπατάλες του δημοσίου θα σώσουμε το 13ο - 14ο μισθό και τις συντάξεις, με ισοδύναμα θα εξορθολογήσουμε τις οικονομικές ανάγκες της χώρας."

@ Ο Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
"Το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, αποδεικνύει -αν μη τι άλλο- ένα πράγμα : πως ο ρεαλισμός και η ελπίδα μπορούν να συμβαδίσουν στην Ελλάδα, αρκεί να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και η βούληση για την εφαρμογή του!"

@ Το "Ζάππειο ΙΙΙ", σχολίασε και ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου
«Σήμερα από το βήμα του Ζαππείου, ο Πρόεδρός μας, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, έδωσε απαντήσεις. Σαφείς, συγκεκριμένες απαντήσεις και προτάσεις μέσα από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, στην οποία έχει βυθιστεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την πολιτική της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, πολιτική που με σθένος υποστήριξε ως κορυφαίος υπουργός, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρός μας, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επαληθεύθηκε και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό. Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα άμεσης αντίδρασης με τέσσερα βασικά νομοσχέδια πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής μέσα στις πρώτες κιόλας έξι εβδομάδες της νέας διακυβέρνησης της χώρας.
Οι δυνατότητες και τα μέσα είναι μπροστά μας. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω μερικά σημαντικά σημεία του προγράμματος μας, που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρός μας. Αυτό που χρειάζεται είναι άμεση περιστολή της σπατάλης, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, έμφαση στις νέες επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, προγραμματισμός της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, ανασύσταση των ναυπηγείων, μείωση της φορολογίας, χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής και κατά της γραφειοκρατίας, οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό, καθετοποίηση και εξαγωγή προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, προγράμματα αξιοποίησης και αύξησης του τουρισμού της χώρας.
Και για να τα επιτύχουμε όλα αυτά, για να μπορέσει η χώρα να γυρίσει σελίδα και να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της στην ανάπτυξη και την πρόοδο χρειάζεται ξεκάθαρη, δυνατή εντολή αυτοδυναμίας στις 6 Μαΐου».


@ Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, εκπροσώπησε σήμερα τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, στην εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων και στη συνέχεια στη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.
Στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ως Υφυπουργός Εξωτερικών, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Αρμενία και να συνεργαστώ με την πολιτική πνευματική και θρησκευτική ηγεσίa, για διμερή αλλά και κρίσιμα θέματα της ευρύτερης περιοχής. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την ελληνική ομογένεια που ζει εκεί, διωγμένη από τους Οθωμανούς.
Η ιστορία και ο πολιτισμός της Αρμενίας αποκαλύπτουν, γιατί αυτός ο λαός μετά από τόσους διωγμούς και τη μεγάλη γενοκτονία του 1915-1916 έχει τόσο μεγάλη παρουσία παντού, γιατί έχει τόσο υψηλή αυτοπεποίθηση .
Η Αρμένικη κοινότητα της Θεσσαλονίκης έχει μια λαμπρή και δημιουργική παρουσία στην πόλη 100 χρόνων περίπου.

@ Για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μίλησε κι ο Γιάννης Ιωαννίδης
"Σήμερα στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 97ης επετείου Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Ο χριστιανικός αρμενικός λαός κυριολεκτικά σφαγιάστηκε το 1915, υπέστη δε ωμότητες παρόμοιες μόνο με αυτές που συνέβησαν κατά τη γενοκτονία των Ποντίων αδελφών μας λίγο καιρό αργότερα.
Οι Έλληνες του Πόντου και οι Αρμένιοι είχαν παράλληλους βίους. Υπέστησαν την ίδια μεταχείριση από τους τότε κατακτητές τους, οι οποίοι ουδέποτε λογοδότησαν για τα πρωτοφανή εγκλήματα που διέπραξαν. Όχι μόνο δεν έχει ακουστεί έστω και μία συγνώμη από το στόμα τους έκτοτε αλλά αντίθετα αρνούνται τα πάντα, παρά τη διεθνή πίεση και κατακραυγή.
Όμως, η άρνηση των Τούρκων να παραδεχθούν την αλήθεια, ουδεμία αξία έχει. Τα θύματα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες και η ιστορία έχει ήδη κρίνει τα γεγονότα αυτά. Οι δύο λαοί γνωρίζουμε τι πραγματικά συνέβη στους προγόνους μας και αυτό αρκεί. Οι μνήμες μας ποτέ δεν θα σβήσουν αλλά θα μεταφέρονται από γενιά σε γενιά."


@ Η Εύα Καϊλή ,υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Α΄ Θεσσαλονίκης,παρευρέθηκε σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου 2012 στην κεντρική εκδήλωση για την 97η επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ , όπου συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Ι.Μπουτάρη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη