11 Απρ 2012

Η Μελίνα στη βουλή μπορεί να προσφέρει σε όλους μας.

Της Λαμπρινής Θωμά*
 Η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου είναι φίλη μου. Κι αυτό μόνο θα μπορούσε να είναι αρκετός λόγος για να την ψηφίσει κάνεις - τέτοια υπομονή δεν την έχουν πολλοί σε αυτό τον κόσμο. Για όποιον, πάλι , δεν εκτιμάει την αρετή της υπομονής, υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να φορτώσω στο σακούλι της ψήφου υπέρ της Μελίνας - της μόνης ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας που θα μπορούσα να
δικαιολογήσω σε ένα βαθμό.
 Η Μελίνα είναι άνθρωπος προερχόμενος από τον κόσμο της εργασίας, σε μια εποχή που μας κυβερνούν οι τεμπέληδες και οι επαγγελματίες πολιτικοί από τζάκι. Είναι η ίδια αυτό που λέμε "λαός εργατικός", παιδί της Δυτικής Θεσσαλονίκης που δούλεψε σκληρά δεκαετίες, άντεξε χτυπήματα κι αδικίες, επιβίωσε στο άγριο σκηνικό των μήντια χωρίς να κάνει καμία ηθική υποχώρηση, κράτησε ψηλά το κεφάλι της και στο λαϊκό μέτρο το μυαλό της, συνδυάζοντας την περηφάνια και την ακεραιότητα με τον αυτοσαρκασμό - ήξερε πρώτη από όλους πάντα πως να κρατά το μετρό. Και ξέρει τι σημαίνει δουλειά, αδικία, αφεντικό, εργατικό δικαίωμα, καθημερινός αγώνας για το ψωμί.
 Η Μελίνα είναι πολιτικό ζώο - αριστοτέλειο. Η ανάμειξη με τα κοινά είναι ανάγκη για κείνην, η δημιουργία και η προσφορά με πάθος και αφοσίωση είναι στο ΠΑΟΚτσίδικο αίμα της. (Ξέρω ότι είναι ΗΡΑΚΛΗΣ, όμως θα μπορούσε να είναι και ΠΑΟΚ…)
 Η Μελίνα είναι παιδί της προσφυγιάς, ρωμιοπούλα μεγαλωμένη με τα ποντιακά τραγούδια και τον Πολίτικο θρήνο. Παραμύθια για "συνωστισμούς" θα την βρουν απέναντι, σχέδια που υποσκάπτουν τα δίκαια του ελληνισμού θα την βρουν απέναντι, όπως τη βρήκε το σχέδιο Ανάν - κι αυτό το "απέναντι" το χρειάζεται ο τόπος, το χρειαζόμαστε όλοι, σε μια εποχή που η οικονομία έχει επικίνδυνα μονοπωλήσει την πολιτική σκηνή.
 Η Μελίνα είναι μάνα με δυο παιδιά στην εφηβεία, με το μέλλον των παιδιών της να διαμορφώνεται στον καιρό της κρίσης, με την αγωνία για το μέλλον και το αύριο των παιδιών όλων μας να αποτελεί καθημερινότητα και στο δικό της σπίτι.
 Η Μελίνα είναι άνθρωπος της θυσίας και της προσφοράς. Της εργασίας και της αξιοπρέπειας. Της ακεραιότητας και του μέτρου. Σε επαφή με μας, το λαό, την καθημερινότητα και την αγωνία μας.
 Η Μελίνα στη βουλή μπορεί να προσφέρει σε όλους μας.

 *Η Λαμπρινή Θωμά είναι δημοσιογράφος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη