23 Απρ 2012

Συγκλονιστική ομιλία Στυλιανίδη χθες στο Λαγκαδά

 - Εμπνευσμένη ομιλία από τον πρώην υπουργό.
- Τι είπε για την κυβέρνηση Καραμανλή.
- Γιτί κατηγόρησε τον ΓΑΠ σε σχέση με ΑΟΖ και ΔΝΤ.
- Τι είπε για Καμμένο και Χρυσή Αυγή.
- "Θέλουν να λεηλατήσουν την Ελλάδα" είπε
Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει τη λεηλασία της Ελλάδας!
Εάν δεν υπάρξει στις 7 Μαίου ισχυρή κυβέρνηση τότε η ζημιά που έχει προκαλέσει στον τόπο το ΠΑΣΟΚ ίσως να μην διορθωθεί ποτέ!
Αυτό τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην ομιλία του στην...
εκδήλωση της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή), με τη συμμετοχή εκατοντάδων φίλων του κόμματός μας στην αίθουσα της Λουτροπόλεως Λαγκαδά.
«Πολλοί θέλουν τη λεηλασία του πλούτου μας, του ορυκτού και υποθαλάσσιου, την καταδυνάστευση της χώρας για το δικό τους οικονομικό όφελος. Χρησιμοποιουν τη δημιουργία μικρών κομμάτων και τεμαχιζουν το πολιτικο σκηνικο για να μην μας αφησουν να εχουμε μια ισχυρη κυβερνηση. Οι Έλληνες δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε! Και η μοναδική περίπτωση να το πετύχουμε είναι να υπάρξει μία δυνατή, αυτοδύναμη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά!», τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης.
Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών τόνισε ότι αυτό δεν αφορά καθόλου το «Μνημόνιο- αντιμνημόνιο». «Δεν ψηφίζουμε στις εκλογές αυτές υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Το δίλημμα αυτό απαντήθηκε με τον λάθος τρόπο από το ΠΑΣΟΚ το 2010. Τώρα το δίλημμα αφορά αυτόν που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση».
Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα δεμένη στις ορέξεις της διεθνούς κερδοσκοπίας αφού νωρίτερα εξαπάτησε τους πολίτες με το «Λεφτά υπάρχουν». «Αρνήθηκε δανεισμό με ευνοκικούς όρους και χαμηλά επιτόκια επτά φορές από τις αγορές, τους Κινέζους, τους Ρώσους και τους Γερμανούς- Γάλλους που προσφέρθηκαν έναντι συμφέροντων όρων να αγοράσουν μέρος του χρέους. Ακύρωσε τις μεταρρυθμίσεις που εμείς είχαμε προετοιμάσει πλήρως όπως και την πολιτική των αγωγών, που καθιστούσε την Ελλάδα ενεργειακό σταυροδρόμι. Στη συνέχεια δεν πήρε μέτρα, δε διαπραγματεύθηκε, απλώς εφάρμοζε όσα οι δανειστές έλεγαν με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί σε μία πρωτοφανή ύφεση. Δεν πήραν μέτρα όταν έπρεπε και έτσι παρέδωσαν ενσυνείδητα τα κλειδιά της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας στη διεθνή κερδοσκοπία».
Ο κ. Στυλιανίδης έδωσε ένα παράδειγμα το οποίο χειρίστηκε ο ίδιος ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή: «Παρέδωσα εγώ ο ίδιος στον κ. Ρέπα το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ΟΣΕ για τον οποίο ο ελληνικός λαός πληρώνει 1,1 δισ. ευρώ το χρόνο! Το σχέδιο προέβλεπε εξοικονόμηση 350 εκ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 400 εκ. ευρώ για τους δύο επόμενους. Δεν το εφάρμοσαν ποτέ! Γιατί δε θέλησαν να δυσαρεστήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚικού συνδικαλισμού! Προτίμησαν να κόψουν μισθούς και συντάξεις, να βάλουν χαράτσια!», τόνισε.
Μιλώντας για τα «εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ» ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι ο Παπανδρέου δε δίστασε να ισχυριστεί προς τους Ευρωπαίους, στη Σύνοδο των Κανών, ότι η κυβέρνηση του απειλείτο με πραξικόπημα, καθώς είχε αποστρατεύσει νωρίτερα ως άλοθι, 60 ανώτατους αξιωματικούς! Για να ακολουθήσει η αντίδραση των εταίρων, που έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
«Σε εκείνο το σημείο εμείς φύγαμε από το δίλημμα -υπέρ ή κατά του Μνημονίου-. Τηρήσαμε την υπεύθυνη στάση για να σώσουμε την Ελλάδα από πρωτοφανείς κινδύνους. Με τον τρόπο αυτό δεν αποδεχθήκαμε την ισοπέδωση που επέφερε το  Μνημόνιο, ούτε την κρατικιστική νοοτροπία του. Εμείς είπαμε ναι στο ευρώ. Είπαμε όχι στον ξαφνικό θάνατο της Ελλάδας. Ούτως ώστε να κερδίσουμε χρόνο, να κάνουμε εκλογές και στη συνέχεια να έχουμε το περιθώριο να παλέψουμε για την ανάκαμψη».
Ο κ. Στυλιανίδης επιτέθηκε στον Β. Βενιζέλο χαρακτηρίζοντάς τον απολύτως συνυπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αφού ο ίδιος συνέχισε τα λάθη του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομίας. «Πώς είναι δυνατό όταν κυβερνούμε εμείς να φταίμε για τα πάντα εμείς, και όταν κυβερνούν αυτοί, να φταίμε πάντα όλοι», αναρωτήθηκε…
Για την Αριστερά είπε ότι σε μερικές περιπτώσεις έχει μεγαλύτερες ευθύνες από τα κόμματα εξουσίας, καθώς ήταν αυτή που εμπόδισε επενδύσεις και μπλόκαρε μεταρρυθμίσεις.
Μιλώντας για την ακροδεξιά τόνισε ότι «αρνούμαι να αποδεχθώ ότι θα δω ποτέ μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το ναζιστικό χαιρετισμό. Σε μία χώρα που μάτωσε από τον φασισμό είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοια μορφώματα».
Για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι απλώς ικανοποιεί τη ματαιοδοξία τού να βρεθεί ως επικεφαλής της παρέας του στη Βουλή, εκφράζοντας έναν πρωτοφανή εθνικισμό και απομονωτισμό και επιτέθηκε εναντίον του γιατί «στερεί τη δυνατότητα από την Πατρίδα μας να αποκτήσει μία σταθερή κυβέρνηση». Και τόνισε: «Θυμίζω σε όλους τους Έλληνες και σε όσους μας εγκατέλειψαν πρόσφατα ότι εμείς είμαστε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ, παρά την τότε πολεμική όλης της αντιπολίτευσης. Εμείς είμαστε η παράταξη που δεν αντιδρά μόνο, αλλά προτείνει, που δεν λαϊκίζει, δεν καταστρέφει, δεν πλακώνεται με τα ΜΑΤ στα λιμάνια, όπως οι κύριοι Καστανίδης και Παπανδρέου για να αποτρέψει μεταρρυθμίσεις. Εμείς έχουμε πρόγραμμα δεκαετίας που ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται».
Έστειλε επισης μήνυμα σε όσους μετατρέπουν τις δημοσκοπήσεις από εργαλειο ανάλυσης σε μέσο προπαγάνδας. Είπε πως αποκρύπτουν ότι ρωτουν 7-8 χιλιάδες να βγάλουν το δειγμα των 1000 ατόμων και να σχηματοποιήσουν τη δημοσκοπηση. Οι περισσότεροι δεν απαντούν διοτι εχουν την αγωνία της επιβίωσης, όπως έγιναν σημερα τα πραγματα με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αποτυπώνεται η θορυβώδης μειοψηφια και όχι η σιωπηρη πλειοψηφια.
Θυμιζω, ειπε, ότι αν το 80 ειχαμε δημοσκοπήσει ο εθναρχης δεν θα εβαζε ποτε τη χώρα στην ΕΟΚ.
«Στη Βουλη δεν ειμαστε ολοι Τσοχατζοπουλοι. Δεν μπορει κανεις να μας εξισωνει με τα λαμογια. Τα λαμογια δεν εχουν χρωμα ειτε ΝΔ ειτε ΠΑΣΟΚ πρεπει να καταγγελονται επώνυμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Δημ. Τσάμης
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημ. Τσάμης κάλεσε όλους τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να δώσουν τον αγώνα με πείσμα και αποφασιστικότητα, καθώς η μάχη είναι σκληρή αλλά αφορά το μέλλον της Ελλάδας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Β’ ΝΟΔΕ Κυριάκος Λαζός, που σημείωσε ότι «στις εκλογές αυτές θα μετρηθούμε όλοι. Κόμματα, υποψήφιοι, στελέχη αλλά και ψηφοφόροι. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη