25 Απρ 2012

Ο Θόδωρος Τοσουνίδης απαντά στα σχόλια για την υποψηφιότητά του

Μια μικρή εισαγωγή: Πριν από 3 μέρες δημοσιεύσαμε ένα παλιό απόκομμα εφημερίδας, που παρουσίαζε τον γάμο του καλού δημοσιογράφου της Θεσσαλονίκης, Θόδωρου Τοσουνίδη, που εντάχθηκε στις τάξεις των "Ανεξάρτητων Ελλήνων". Η είδηση, που ασφαλώς έχει "δημοσιογραφικό ενδιαφέρον", είναι ότι τον κ.Τοσουνίδη πάντρεψε ο  Κώστας Καραμανλής. Στη συνέχεια το φωτογραφικό στιγμιότυπο αναρτήθηκε σε πολλά άλλα blogs, στα οποία κάποιοι σχολιαστές, σχολίασαν πικρόχολα την είδηση. Σήμερα ο Θόδωρος Τοσουνίδης, απαντά μέσω του taxalia, σε όσους σχολίασαν σε άλλα ιστολόγια την επιλογή του.
Δείτε την απάντηση:


Με αφορμή δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο που αφορούσαν τη συγγενική μου σχέση με τον Κώστα Καραμανλή και σε συνδυασμό με την απόφασή μου να συνταχθώ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, δέχτηκα σχόλια από ανώνυμους σχολιαστές συκοφάντες, βρώμικη επίθεση, που κατά την προσφιλή τους μέθοδο στηριζόταν σε ψέματα και σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Αποφάσισα να απαντήσω δημόσια και επώνυμα, όπως κάνω πάντα, στους ανώνυμους και κρυμμένους σχολιαστές μου. Με απόλυτη ειλικρίνεια αλλά και με ανοιχτή πρόσκληση, επώνυμα και δημόσια, όπως κάνω εγώ, τους προκαλώ να με διαψεύσουν.
Η συγγενική και οικογενειακή μου σχέση με τον Κώστα Καραμανλή παραμένει πάντα στο επίπεδο της ανθρώπινης σχέσης χωρίς καμία άλλη προέκταση.
ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα ούτε εγώ ούτε μέλος της οικογένειάς μου δεν χρησιμοποιήσαμε αυτό το δεσμό, για πολιτικούς, οικονομικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Και εγώ αλλά και η σύζυγός μου είμαστε αυτοδημιούργητοι ελεύθεροι επαγγελματίες και ότι δημιουργήσαμε είναι αποτέλεσμα του κοινού μας αγώνα και προσπάθειας.
ΠΟΤΕ δεν κατείχα δημόσιο διορισμένο αξίωμα, ποτέ δεν μετείχα σε επιτροπές και Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών.
ΠΟΤΕ και με κανέναν τρόπο δεν είχα σχέσεις με το “Δημόσιο χρήμα”.
Όσον αφορά τη σχέση μου με την πολιτική οφείλω να δηλώσω ότι πρώτη φορά συμμετέχω σε ψηφοδέλτιο κόμματος και κατέρχομαι σε Εθνικές Εκλογές.
Η απόφασή μου να συνταχθώ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν ήταν εύκολη, μετά από 35 χρόνια ενεργής συμμετοχής μου στη Νέα Δημοκρατία, ήταν όμως επιβεβλημένη σύμφωνα με τις αρχές μου αλλά και με την εξαθλίωση της ζωής μας.
Αυτό που ζω με την οικογένεια μου και μαζί με εκατομμύρια άλλους Έλληνες, η απειλή της φτώχειας αλλά και της ταπείνωσης, λειτούργησαν μέσα μου σαν ισχυρό έναυσμα αποφάσεων αλλά και αποδέσμευσης από δόγματα και κατεστημένες συνήθειες.
Οι άνεργοι, τα συσσίτια, η οικονομική κατάρρευση της αγοράς, η λεηλασία των ζωών μας και του μέλλοντος των παιδιών μας, με έφεραν δίπλα στο κίνημα των πολιτών που αναζητούν την αξιοπρέπειά τους, την ανόρθωση της πατρίδας μας και επιτέλους την αισιοδοξία της ευημερίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγκάλιασαν τις αγωνίες μου και την επιθυμία μου για μια ριζική αλλαγή της πολιτικής.
Καμία συκοφαντία και καμία άμεση ή έμμεση απειλή δεν θα με επηρεάσουν. Το χρωστάω στα παιδιά μου και νοιώθω και εγώ, όπως όλοι, ότι το χρωστάμε στην Πατρίδα μας.
Είμαι εδώ, δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μου ενάντια στη λεηλασία, την εξαθλίωση και την παράδοση της χώρας μας.
Είναι η ώρα των Πολιτών, είναι η ώρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τοσουνίδης Θεόδωρος
Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη