28 Απρ 2012

Ο Αρβανίτης τα χώνει στην Ξαφά (ή μήπως το αντίθετο;)

"το χρέος είναι το σύμπτωμα, αιτία είναι το υπερμεγέθες κράτος"
H Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, έχει ειλικρινείς απόψεις που προφανώς θα έχουν φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Οι εχθροί της σαφώς είναι περισσότεροι, αφού ...
.ομολογεί κυνικά πολλά πράγματα και δεν κρύβεται με μισόλογα, όπως οι πολιτικοί, π.χ. στη δύσκολη ερώτηση "πρέπει να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο;". Οι πολιτικοί, όλοι από μέσα τους λένε "μα φυσικά", αλλά από ...έξω τους, κάνουν την πάπια και χρησιμοποιούν το σύστημα "ήξεις-αφίξεις". Κανείς δεν τολμάει να πεί αυτό που πιστεύει και σκέφτεται.
Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο, από μια γυναίκα που δεν έχει ανάγκη να είναι αρεστή και μιλάει διαφορετικά από τους πολιτικούς μας που το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνονται αρεστοί, με λαϊκισμούς, όπως "θα προστατέψουμε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους", όταν μόνο αυτούς ξεσκίζουν! Αλλά αν δεν χαϊδέψεις αυτιά, πώς να επιβιώσεις πολιτικά, κρινόμενος από έναν λαό, που έμαθε να τον καλοπιάνουν από Πρωθυπουργοί (περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά) μέχρι παρουσιαστές πρωινάδικων, που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ λαϊκισμού;
Σε μια χώρα που δεν θέλει να ακούσει, ότι "πρέπει να μειωθεί το κράτος", γιατί αντιλαμβάνεται, ότι κράτος είναι ένας καλός θείος από την Αμέρικα, από τον οποίο έχουμε μόνο απαιτήσεις και καμία υποχρέωση.

Βεβαίως, όπως λέει ο Jelly Bryce που μας έστειλε το βίντεο:
"Κατάπτυστη συμπεριφορά Αρβανίτη της ΝΕΤ. Ανεξάρτητα με το τι λέει η Ξαφά είναι απαράδεκτο να μην σέβεσαι τον καλεσμένο σου"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη