1 Απρ 2012

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Ευαγόρας με τον Τάσσο

Σήμερα η 57η επέτειος της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ με στόχο την εκδίωξη των Άγγλων αποικιοκρατών και την Ένωση με τη Μητέρα πατρίδα.

Προδομένοι όλοι οι αγωνιστές από τους Εφιάλτες μας και Εφίάλες τους που υπηρετούσαν και υπηρετούν με το αζημίωτο τα ξένα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Ο φάκελος της Κύπρου για την προδοσία του 1974 ερμητικά κλειστός. Ο Αντρέας είχε υποσχεθεί να τον ανοίξει. Τήρησε την υπόσχεσή του όπως και όλες τις άλλες περί Αλλαγής κ.λπ. Δεν πειράζει. Αρκεί που κατάφερε να αναγνωρίζουν οι θυρωροί των πολυκατοικιών τους τον Άκη, τον Κατσιφαράκη, τον Πρωτόπαππα, τον Βενιζέλο, τον Κακλαμάνη, τη Βασούλα, τον Τζουμάκα, τον Παπουτσάκη, τον Δακρυοχοΐδη, τον Ραγκούση, τον Χάρη, τον Μίλτο, τον Ρέππα, την Αμνούλα, τον Πέτο και τ’ άλλα τα πράσινα παιδιά. Α, να μην ξεχάσω τον Κίμωνα και με παρεξηγήσει.
Τηρουμένων των αναλογιών είναι κάτι σαν τον φάκελο της Siemens. Κι’ αυτός έμεινε κλειστός, ώστε να μην πληροφορηθούμε ποτέ ποιοί τα άρπαξαν και μας υποδούλωσαν.
Αχ, αυτό το άρθρο 86 του Συντάγματος. Πόσο βολικό είναι για όλα τα λαμόγια που μας κυβερνούν και θα ζητήσουν και πάλι την ψήφο μας, την οποία, φευ, θα τους δώσουμε ασμένως, επειδή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν γίνεται να μείνει χωρίς κυβέρνηση δοσιλόγων.
Αχ, αυτή η φάμπρικα των απαλλακτικών βουλευμάτων που δεν επιτρέπει στον λαό να δει τους βιαστές μας να υφίστανται τη βάσανο του δικαστικού ακροατηρίου. Κάτι σαν τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής, όπου τα πράσινα και γαλάζια ανθρωπάκια μπουγαδιάζουν τις πομπές τους με τη δημοκρατικότατη αρχή της πλειοψηφίας.
Εγώ ο αμετανόητος θυμήθηκα σήμερα για μία ακόμη φορά το μελοποιημένο από τον Σωτήρη Καραγιώργη εμβατηριακό ποίημα του μάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη:

Μπορεί σε κάποια μάχη
Γραμμένο η μοίρα νάχει
Να μη γυρίσουμε!
Μα πάμε με καμάρι
Και λέμε όποιον πάρει
Και θα νικήσουμε!!

Έχει πάρει πολλούς μέχρι σήμερα ο Χάρος. Μα επιμένουμε και θα επιμένουμε. Και θα νικήσουμε!!
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη