2 Απρ 2012

Τζιτζικώστας: αγοράζουμε προιόντα από τη γη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σωστός ο Απόστολος που προτρέπει τους καταναλωτές να αγοράζουν προιόντα της Μακεδονικής Γης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών ενόψει της περιόδου του Πάσχα, υπό την προεδρεία τον Αντιπεριφερείαρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.
Κατά την εισήγησή του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η σύσκεψη αυτή έχει ως στόχο να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που θα διακινηθούν στην αγορά ενόψει του Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης, στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου να μην αποδίδει τα ανταποδοτικά τέλη στους κτηνιάτρους για έλεγχους εκτός ωραρίου εργασίας, ωστόσο, όπως δήλωσε γίνεται ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγιεινή και η ποιότητα των προϊόντων.
Κατά την εισήγησή του ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων ανέφερε :
« Ο κύριος λόγος που προκάλεσα τη σημερινή σύσκεψη είναι γιατί πιστεύω πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, είμαστε υποχρεωμένοι, μέσα από τη συνεργασία υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων, να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενόψει του Πάσχα και την ποιότητα των προϊόντων που θα καταλήξουν στο τραπέζι των καταναλωτών.
Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα νωπά προϊόντα θα πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αμνοεριφίων.
Μέσα από τη σημερινή σύσκεψη θέλω να στείλω το μήνυμα σε όλους τους παραγωγούς και τους εμπόρους, να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν τα ελληνικά νοικοκυριά και στους καταναλωτές να επιλέξουν ελληνικά προϊόντα και να στηρίξουν ιδιαίτερα τα προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας».

            Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ. Τζόλλας, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φ. Παπάς και Αν. Πορφυριάδου, ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ κ. Τσεμπερλίδης, ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΦΕΤ κ. Τράιος, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ Μενεξόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών κ Κεσίδης, ο πρόεδρος των εμπόρων της κεντρικής Λαχαναγοράς κ. Χαραλαμπίδης, οι πρόεδροι των παραγωγών και εμπόρων Λαϊκών Αγορών κ Μακρίδης και κ. Παυλίδης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αγροτικής Οικονομίας κ. Γούναρης, Υγείας κ. Γιουφτσίδης και Ανάπτυξης κ. Γεωργόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη