25 Απρ 2012

Στράτος Σιμόπουλος: "Η επόμενη ημέρα των εκλογών απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στην ετήσια έκθεση της ΤτΕ, ο κ. Προβόπουλος προέβλεψε ύφεση μεγαλύτερη από 4,5% για το 2012. Πρέπει να καταστεί σαφές πως...
την επόμενη ημέρα των εκλογών η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση η οποία με στρατηγικό σχεδιασμό, δράσεις και παρεμβάσεις θα επιτύχει το στόχο της ανάκαμψης.

Αυτό μπορεί να γίνει αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ που παραμένουν ανεκμετάλλευτα, εξασφαλίζοντας ρευστότητα για την αγορά μέσω της επέκτασης προγραμμάτων για τους μικρομεσαίους και του ΕΤΕΑΝ και εξοφλώντας τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις.

Οι παραπάνω κινήσεις αποτελούν μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να δώσουν “ανάσα” στην ελληνική οικονομία ώστε να ανακάμψει εντός του 2013. Όπως είπε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, για κάθε ποσοστιαία μονάδα που ανακάμπτει το ΑΕΠ, δημιουργούνται ή διασφαλίζονται 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη