9 Απρ 2012

Πόπη Καλαϊτζή: "Μου αρέσουν τα δύσκολα"

Καυστικά σχόλια για την πολιτική σκηνή και για την κατάσταση στην οποία έχει επισέλθει η χώρα μας έκανε η γιατρός και τέως Έπαρχος Λαγκαδά κα. Πόπη Καλαϊτζή στη συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο και στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, καλεσμένη έπειτα από την «απαίτηση» των ακροατών ν’ ακουστεί ο ...
λόγος των νέων πολιτικών προσώπων.
«Τα πράγματα αλλάζουν από μέσα. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας, να σταματήσουμε να κάνουμε κριτική και ότι μας ενοχλεί να το αλλάξουμε», τόνισε η τέως Έπαρχος Λαγκαδά για τη σημερινή πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Η κα. Καλαϊτζή που έχει καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σε ερώτημα ακροατή αν πιστεύει σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ή σε μία πολυφωνική απάντησε: «Αυτή είναι μία επιλογή του λαού. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο οι κυβερνήσεις συνεργασίας να είναι αποτελεσματικές και να αναλαμβάνουν το πολιτικό κόστος για κάποιες αποφάσεις. Πιστεύω λοιπόν, πως για να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πρέπει να ηγείται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Σε άλλο ερώτημα ακροατή για το ποιό είναι το κόστος των πολιτικών καθώς δεν είδαμε κάποιον να «πληρώνει» η κα. Καλαϊτζή, σημείωσε:  «Το κόστος θα είναι οι πολιτικοί που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους να πάνε στα σπίτι τους και αυτός που θα τους δείξει τον δρόμο θα είναι ο λαός. Είχαμε χτίσει την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια στην αναξιοκρατία. Αυτή την εποχή πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους πολιτικούς μας. Δεν μας πλήγωσαν ιδεολογίες. Συμπεριφορές μας πλήγωσαν».
Για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, μιλώντας με την ιδιότητα της γιατρού, τόνισε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τους λαθρομετανάστες στο έλεος του Θεού. Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι επανήλθαν ασθένειες στη χώρα μας που είχαν εξαφανιστεί και ότι τα γκέτο τους δυστυχώς λειτουργούν ως υγειονομικές βόμβες. Τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών πρέπει γίνουν μακριά από κατοικημένες περιοχές και φυσικά να ληφθεί υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας».
Για το θέμα της αυτοκτονίας του 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος η κα. Καλαϊτζή έκανε λόγο για μία εποχή εθνικής κατάθλιψης που η απόγνωση κάποιων ανθρώπων τους οδηγεί σε ακραίες  συμπεριφορές, όπως αυτή της αυτοκτονίας.
Στη συνέχεια και με αφορμή ένα πολιτιστικό ρεπορτάζ, η τέως Έπαρχος Λαγκαδά τόνισε με έμφαση: «Είναι απαραίτητη η τέχνη για ν’ ανέβει το ηθικό των πολιτών. Μας έχει κουφάνει η εκκωφαντική σιωπή των πνευματικών ανθρώπων».
Αναφερόμενη σε έρευνα σύμφωνα με την οποία 1.500.000 Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά τους, η κα. Καλαϊτζή είπε ότι η λύση θα δοθεί από την περιφέρεια και ότι: «Τώρα πια μπορούμε να αναπτυχθούμε στην Περιφέρεια».
Η εκπομπή έκλεισε με μία κουβέντα του δημοσιογράφου κ. Ανάργυρου Κωστάκη που ήταν ακροατής της ραδιοφωνικής εκπομπής:
«Κυρίες, πολιτικοί σαν την κα. Καλαϊτζή, τιμούν πραγματικά το πολιτικό σύστημα γιατί δείχνουν μία πνοή κι ένα πάθος να φέρουν το καινούργιο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη