16 Απρ 2012

Ματαίως προσπαθεί ο κ. Ματθαίος;

Πρώτος ο κ. Ματθαίος, εκπρόσωπος της ΕΕ, μας έστειλε προ εβδομάδων σήματα Μορς για τις εκλογές. Ευχήθηκε πρώτος, αφού ακολούθησαν και εξακολουθούν να τον μιμούνται πολλοί άλλοι,  να νικήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μακάρι να βγει ο Μητσοτάκης να επαναλάβει την ευχή, ώστε να απαλλαγούμε από το δίδυμο της συμφοράς και τα..
συνεταιράκια τους στην αλλοδαπή.
Για τις γαλλικές εκλογές κ. Ματθαίε έχετε κάτι να πείτε; Ποιος επιθυμείτε να νικήσει; Τολμάτε να μιλήσετε ή θα σας κόψει το κόλον σύμπασα η γαλλική πολιτική σκηνή;  Για τις εκλογές στην Ισπανία είχατε εκφράσει κάποια ευχή;
Μόνο για την Ελλάδα είχατε να πείτε κάτι εκφράζοντας τις μύχιες σκέψεις και επιθυμίες των αφεντικών σας.
Άκου εκεί, Ματθαίος Μορς. Είναι σαν να λέμε ότι ο Φίλιππος Σαχινίδης, επί παραδείγματι, ορίσθηκε εκπρόσωπος του ΔΝΤ για να επιμεληθεί της κρίσης χρέους του Καζακστάν λόγου χάριν. Τι γνωρίζει από Καζακστάν ο Σαχινίδης; Από τις ιδιομορφίες και την κουλτούρα του λαού του, από το σύστημα διακυβέρνησης, από τους πόθους του, από την ιστορία του γενικά; Κάπως έτσι ενεργεί και ο κ. Ματθαίος.
Κι’ από ΄δω μεριά ούτε ίχνος αντίδρασης. Άκρα του τάφου σιωπή από τον  πρωθυπουργό και από τους αρχηγούς του διδύμου της συμφοράς.
Θα είμαι συνωμοσιολόγος αν δεχθώ ότι τους έχουν όλους τόσο μπουκωμένους, ότι τους κρατάνε τόσο γερά, ώστε δεν τολμούν να ψελλίσουν ούτε ένα «Σας παρακαλούμε πολύ, μην μας φτύνετε έτσι! Είπαμε ότι είμαστε αναξιόπιστοι, ανίκανοι, άβουλοι, αλλά προς τι οι πατσαβούρες. Με τί πρόσωπο θα διεκδικήσουμε την ψήφο των ζώων που κυβερνάτε, όταν μας στραπατσάρετε έτσι; Κάντε και λίγο κράτει».
Ποιος να ψελλίσει, όμως, τέτοιες κουβέντες; Αυτοί που ηγούνται των χορτάτων αγελών, οι οποίες ψηφίζουν ό,τι τους σερβίρει η τρόικα ή ξεψηφίζουν αυθωρεί και παραχρήμα ό,τι ψήφισαν προχθές κακοκαρδίζοντας την τρόικα; Αυτών που αναμένουν να επανεκλεγούν με τις ψήφους των 240.000 [άντε 80.000] που συνέρρευσαν στις εσωκομματικές εκλογές τού ενός υποψηφίου, αφού είχαν ξεσκιστεί να χειροκροτούν, επί καθημερινής σχεδόν βάσεως, τον τρισμέγιστο Γιωργάκη και μάλιστα σε όρθια στάση προς απόδοση του δέοντος σεβασμού στον ΗΓΕΤΗ;  Ή αυτών που είπαν ΟΧΙ στο Μνημόνιο Ι, για να πουν ΝΑΙ στο Μνημόνιο ΙΙ που εμπεριέχει το Μνημόνιο Ι και εκείνοι που είπαν ΟΧΙ στα Μνημόνια Ι και ΙΙ, αλλά παρακαλούν να επιστρέψουν στη στρούγκα υποσχόμενοι γονυπετείς ότι θα είναι καλά παιδιά και θα ψηφίσουν αβλεπςί τα Μνημόνια ΙΙΙ, IVVVI κ.ο.κ.;
Μάλλον ξέρει τί κάνει ο κ. Ματθαίος. Έτσι ακριβώς θα ενεργούσε ο κ. Σαχινίδης ενόψει εκλογών στο Καζακστάν.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη