6 Απρ 2012

Τη Μ. Δευτέρα η απόφαση για τον "Πανίκα"

Τη Μεγάλη Δευτέρα συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης των προστίμων στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτή την αναίρεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η δίκη ξεκινά στις 9 το πρωί με την εξέταση μαρτύρων, ενώ θα ακολουθήσουν οι...
αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων υπεράσπισης και η απολογία του κατηγορουμένου. Την ίδια μέρα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη, πρώτη μέρα της δίκης, η υπεράσπιση Ψωμιάδη επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η μείωση κινήθηκε μέσα στα νόμιμα πλαίσια, ενώ εμφάνισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο τα περιβόητα ποσά αποφασίστηκαν από τη διεύθυνση Εμπορίου και δεν ορίστηκαν από τον πρώην νομάρχη. Επίσης, όσον αφορά στο δόλο που είναι απαραίτητο στοιχείο για την τεκμηρίωση της ενοχής στην παράβαση καθήκοντος, ακόμη και ο μάρτυρας κατηγορίας υποστήριξε ότι δεν έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι ο τότε νομάρχης είχε κάποιο δόλο. Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας που έδινε σαφώς στη διοίκηση της νομαρχίας το δικαίωμα να μειώσει τα πρόστιμα εάν τα θεωρούσε υπερβολικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη