27 Απρ 2012

Επίκεψη Οικολόγων Πράσινων στο λιμάνι

Την ηγεσία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους στο λιμάνι επισκέφτηκε κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα και τις προοπτικές ενός σημαντικού εργαλείου για την βιώσιμη οικονομική ευημερία της πόλης και..
της περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του λιμανιού και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος και τέως ευρωβουλευτής, Φίλιππος Γκανούλης, συντονιστής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και Οδυσσέας Χιλιτίδης, συνεργάτης του ευρωβουλευτή καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Φουτάκης, οικονομολόγος-περιφερειολόγος και υπεύθυνος της Θ.Ο. Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων.
Η επίσκεψη έγινε για να συζητήσουν την παρούσα κατάσταση και το μέλλον του λιμανιού, ενόψει της επικείμενης πώλησής του σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, προς όφελος της πόλης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις συναντήσεις με τον νέο Πρόεδρο του ΟΛΘ Α.Ε. κ. Κ. Παπαιωάννου και τον Γενικό Διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ κ. Εμμανουήλ Μιχαηλίδη, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος επεσήμανε ότι "Το λιμάνι είναι μοχλός ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Με δεδομένο ότι δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και αντίθετα δίνει κέρδη στο κράτος, προσφέροντας και διασύνδεση της τοπικής οικονομίας με την παγκόσμια, δεν μπορούμε να παραδώσουμε τον έλεγχο σε συμφέροντα αμφιβόλου προελεύσεως και προθέσεων. αποτέλεσμα για την πόλη και τη χώρα μας."
Αναλυτική ήταν και η συζήτηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων ήταν η ΓΓ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας Φανή Γουργούρη, ο Γιώργος Σπανόπουλος μέλος του ΔΣ, ο Λάζαρος Τανταλίδης πρόεδρος των χειριστών-οδηγών ΟΛΘ, Γιάννης Γιώργος, πρόεδρος των Τεχνικών και Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης μέλος ΔΣ των τεχνικών κ.α. με τη βοήθεια των οποίων έγινε και περιήγηση στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, μέχρι και την έκτη προβλήτα, όπου τόνισαν πως τα λιμάνια στα εργατικά ατυχήματα είναι μακράν πρώτα από τα δεύτερα ορυχεία.

Ο Δημήτρης Φουτάκης επεσήμανε την πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων για την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα ζωτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και της περιφέρειας εγκαταστάσεων και τη ανάγκη διατήρησης υπό δημόσιο έλεγχο των ρυθμιστικών και στρατηγικών λειτουργιών του λιμανιού με επενδύσεις και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Η πώληση του ΟΛΘ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου, τόνισε, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα και είναι ανάγκη σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης και της περιφέρειας να επανεξεταστεί άμεσα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη