6 Απρ 2012

Η ψήφος δεν είναι για εκδίκηση


Ο θυμός του λαού είναι δικαιολογημένος, πέρα για πέρα, γιατί αυτός πληρώνει το λογαριασμό κι αυτός δικαιούται να διαμαρτυρηθεί που του χρεώνουν τα «σπασμένα» άλλων. Όμως αυτός ο θυμός – για να μην πω μίσος – απέναντι στην πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού δεν
πρέπει να υπερκεράσει την ανάγκη για ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάγκη να ξανασταθουμε στα πόδια μας.

Η επαναφορά μας, σε δρόμους ανάπτυξης και ποιοτικής διαβίωσης δεν θα γίνει από μόνη της. Θα επιτευχθεί μόνο από μας για μας. Και έτσι πρέπει. Άλλωστε η Ελλάδα είμαστε «εμείς» και χωρίς εμάς δημοκρατικές διαδικασίες, στις επερχόμενες εκλογές δεν μπορούν να υπάρξουν. Η συμμετοχή -και όχι η αποχή- από τις κάλπες είναι προϋπόθεση για τη Δημοκρατία.

Οι πολίτες όσο προδομένοι κι αν νιώθουν από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, παλαιότερο και νέο, ας προσπαθήσουν να σκεφτούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών τους. Ας βάλουν για λίγο τα συναισθήματα στην άκρη. Δεν θα πρέπει οι μαύρες σκέψεις να γίνουν συναισθήματα, συμπτώματα και συμπεριφορές που στο τέλος θα μετατραπούν σε μπούμερανγκ.

Ο τόπος χρειάζεται αυτοδύναμη και δυνατή κυβέρνηση, αποφασισμένη να δουλέψει και αποφασιστική στα μάτια των ξένων που τον επιβουλεύονται. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της σημερινής της ηγεσίας. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει, με προσωπικό κόστος,  ότι αντέχει στα δύσκολα και ότι μπορεί να πετύχει το μεγάλο come back της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.

Ας επιστρατεύσουμε κι εμείς όλες τις δυνάμεις μας, αυτές που ανακαλύπτουμε κάθε φορά, όταν νομίζουμε ότι μας εγκατέλειψαν, κι ας αποδείξουμε με τη ψήφο μας ότι δεν τα παρατάμε, δεν το βάζουμε κάτω και κυρίως δεν περιμένουμε από άλλους, όσα εμείς μπορούμε να πετυχουμε ενωμένοι.

Η ψήφος δεν είναι ούτε για εκδίκηση, ούτε για παραδειγματισμό. Είναι θετική ή αρνητική άποψη για πολιτικές και πρόσωπα που προσδιορίζουν ή όχι την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδος επιδιώκοντας και δημιουργώντας προϋποθέσεις σταθερότητας.


*O κ Ρεγκούζας έχει διατελέσει Υφυπουργός Οικονομικών και πολιτεύεται στη Β Θεσσαλονίκης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη