10 Απρ 2012

Σχολείο στου Χαριλάου; Καλά κρασιά. Ακόμη..απαλλοτριώνεται

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στου "Χαριλάου" στη Θεσσαλονίκη,  στην προέκταση Συνδίκα πάνω απο την Εγνατία. Απαλλοτρίωση απο το 2005 και όπως ...βλέπετε έχει χτιστεί ένα υπερσύγχρονο σχολείο. 7 χρόνια έχουν περάσει και το μόνο που έχει χτιστεί είναι δυο σίδερα. Το υπόλοιπο....
έχει όπως βλέπετε δέντρα, σκουπίδια και μπάζα. Μάλλον οι καλές δημοτικές αρχές που έχουν περάσει απο τότε ήθελαν να κάνουν πάρκο. Βεβαίως τα δέντρα φύτρωσαν μόνα τους αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Άραγε πόσοι έχουν φάει απο την απαλλοτρίωση; Είναι τόσο δύσκολο να χτιστεί ένα σχολείο; Και αν δε θέλουν σχολείο κάντε ρε παιδιά ένα υπόγειο πάρκιγκ και απο πάνω ένα πάρκο με παιδική χαρά. τόσο δύσκολο είναι; Δώστε το σε ένα ιδιώτη στην τελική αν δε μπορείτε να το κάνετε για να το εκμεταλλεύεται αυτός και να το νοικιάζει.
Ι.Δημητριάδης
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




* Ο συνοικισμός Χαριλάου ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 με 160 ισόγειες μονοκατοικίες χτισμένες από την "Πρώτη Οικοδομική Εταιρεία Θεσσαλονίκης", που πουλήθηκαν σε πυρόπληκτους της πυρκαγιάς του 1917 και σε Ρώσους πρόσφυγες. Ο συνοικισμός ονομάστηκε έτσι από τον πρόεδρο της Εταιρείας Επαμεινώνδα Χαρίλαο, έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες του μεσοπολέμου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη