26 Απρ 2012

Ψηφίζουμε για πολιτική σταθερότητα!

Του Αδάμ Ρεγκούζα
Π. Υφυπουργού Οικονομικών και Υποψηφίου Βουλευτή ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης
 
To  διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ένα. Πολιτική
σταθερότητα. Χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να σταθεί καμία οικονομία και κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Επίσης, χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν μπορούμε να κάνουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, αν σε κάθε βήμα μας διαπραγματευόμαστε με… αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, με αυτούς που αντιπροσωπεύουν το χθες. Στην πολιτική σταθερότητα δεν χωρούν ισορροπίες και συμβιβασμοί προς χάριν κομματικών κερδών.
 
Τώρα απαιτείται να σταματήσουμε μια για πάντα την τεράστια σπατάλη του Δημοσίου, για να προστατέψουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αυτούς που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, για να προστατέψουν τη σπατάλη των κομματικών τους «στρατών». Τέρμα.
 
Βεβαίως πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει πολιτική στασιμότητα, αλλά αντίθετα είναι η προϋπόθεση για να βγούμε απ αυτή. Η ισχυρή εντολή στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ισχυρή εντολή για τον τόπο. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πρέπει να γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις που να αλλάξουν τα πάντα με δική μας απόφαση με δική μας πρωτοβουλία, με δικό μας έλεγχο! Ο Έλληνας πρέπει να ξανανιώσει υπερήφανος και με νέες … έξωθεν παρεμβάσεις δεν θα τα καταφέρει. Τις λύσεις των προβλημάτων τις έχουμε εμείς κι εμεις πρέπει να βρούμε την αποφασιστικότητα να τις προχωρήσουμε. Χωρίς παλαιοκομματικούς φόβους και χωρίς συναλλαγές με κόμματα και κομματίδια.
 
Ας μη ξεχνάμε ότι η Παράταξή μας σε πολύ δραματικές συνθήκες, το 1974, ένωσε τους Έλληνες κι θεμελίωσε τη δημοκρατία στη χώρα. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η παράταξή μας μπορεί να ενώσει και πάλι τους Έλληνες και να ανοίξει το δρόμο για μια Ελλάδα πολύ καλύτερη: Ανταγωνιστική, Παραγωγική, Εξωστρεφή, Δίκαιη και Αξιοκρατική. Μια Ελλάδα που σέβεται τους ανθρώπους και την ιστορία της.
           
Άλλωστε οι μεγάλες μάχες ακόμη δεν έχουν δοθεί. Μετά τις εκλογές μας περιμένει δουλειά και μόνο δουλειά. Για να ξαναπάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας.
 
Όσο για τα ευκαιριακά κόμματα δεν έχουν σχέδιο. Με το θυμωμένο λόγο τους «απειλούν» την ίδια τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Είναι φανερό ότι  εξυπηρετούν σχέδια άλλων. Στην πραγματικότητα ανήκουν στη «διεθνή» της ανευθυνότητας. Πολεμάνε την σταθερότητα της χώρας, πολεμάνε την ίδια τη χώρα και μάλιστα με άλλοθι τη σωτηρία της!
 
Ας σκεφθούμε τη σοβαρότητα των καιρών και ας δώσουμε την δύναμη στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στον Αντώνη Σαμαρά να βάλει την Ελλάδα στη ρότα που είναι ταγμένη από τη μοίρα της. Στη ρότα της επανεκκίνησης και της δημιουργίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη