1 Απρ 2012

Τι περιμένουμε από την αυριανή Κυβέρνηση

Γράφει ο Βασίλης Γκόλτσιος

Σε λίγες ημέρες ,σύμφωνα με όσα λέγονται ,θα προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διακυβέρνησης στην χώρα.
Μικροί και μεγάλοι κομματικοί σχηματισμοί έχουν ήδη επιδοθεί σε αγώνα δρόμου,άλλοι απλώς να εξασφαλίσουν κάποια θέση στην νέα βουλή και ..
άλλοι οι πλέον φιλόδοξοι για να μας κυβερνήσουν .Με λίγα λόγια έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να μας σώσουν.
 Ο  Ελληνικός λαός όμως έχει πολύ νωπές τις σωτήριες προεκλογικές  διακηρύξεις  της μέχρι και σήμερα Κυβερνητικής πλειοψηφίας και  νιώθει στο πετσί του τις συνέπειες και τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε από την  εξαπάτηση  που  του έγινε .Η μεθόδευση ένταξης στο ΔΝΤ που όσο και να θέλουν να  την εξωραΐσουν, έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου.
Οι συνέπειες της υπαγωγής, γνωστές .Πλήρης διάλυσης της Ελληνικής οικονομίας ,πλήρης διάλυσης του Κοινωνικού ιστού .Πλήρης διάλυσης των Ελληνικών νοικοκυριών, και ό ένας στους δύο  έλληνες στην ανεργία. Και  παρ όλες αυτές τις γενναίες θυσίες, το Δημόσιο χρέος για το οποίο υποτίθεται έγιναν όλα αυτά αντί να μειώνεται συνεχώς αυξάνει και θα επιβαρύνει τις επόμενες γενεές των Ελλήνων άγνωστο για πόσα χρόνια.
Οι υπαίτιοι όλης αυτής της κατάστασης ,αντί να κάνουν χαρακίρι ,που θα ήταν ίσως μία μορφή εξιλέωσης, σιγοψιθύρισαν  ένα  συγνώμη, ανέλαβαν λέει τις πολιτικές ευθύνες  και …καθάρισαν .Σήμερα δε επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για να μας ξανασώσουν
Αλήθεια λίγο φιλότιμο δεν υπάρχει; Πολλοί από αυτούς σε μια ευνομούμενη πολιτεία έπρεπε να είναι στην φυλακή .Στην Ελλάδα όχι μόνο κυκλοφορούν  ελεύθεροι αλλά έχουν και το θράσος  να εμφανίζονται και πάλι σαν σωτήρες.
Ο Ελληνικός Λαός όμως έχει χορτάσει κουτόχορτο, και οι εκλογές από ότι φαίνεται  δεν είναι μακριά.
Αλήθεια τι περιμένει άραγε ο Ελληνικός Λαός από την καινούργια Κυβέρνηση;
Περιμένει κύριοι να μάθει την αλήθεια. Περιμένει να μάθει πως και γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση. Περιμένει να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες στους υπαίτιους.
Ο πολύς κύριος  Paul Thomsen,εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε: « Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  επέλεξε να εξοντώσει φορολογικά τον Ελληνικό Λαό αντί να μειώσετε σπάταλο  κράτος και να χάσει την κομματική πελατεία των διορισμών
Μήπως ο κύριοςThomsen έχει πράγματι δίκηο ; Όταν βέβαια λέμε κράτος δεν εννοούμε μόνο  τους υπεράριθμους ενδεχομένως υπαλλήλους .Εννοούμε πρώτον και κύριο τους υπεράριθμους Υπουργούς και Υφυπουργούς . Εννοούμε  την πληθώρα των Γενικών και ειδικών Γραμματέων .Εννοούμε την πληθώρα των  πάσης φύσεως Συμβούλων και παρατρεχάμενων  που έχουν επικαθήσει σε όλο το Δημόσιο. Ένας οργανωμένος κομματικός στρατός που έχει επικαθίσει σαν μυρμηγκιά και λεηλατεί το Ελληνικό Δημόσιο.
 Αλήθεια ,οι κατά τα άλλα σοφοί τροϊκανοί, αυτό δεν το αντιλήφθηκαν;
Δεν αντιλήφθηκαν ότι ο κομματικός αυτός συρφετός είναι η αιτία της κακοδιοίκησης και της διαρκώς αυξανόμενης γραφειοκρατίας και μέχρι στιγμής παραμένει ανέπαφος;
 Από τότε που ο αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργας  κατήργησε τους εκ της ιεραρχίας προερχόμενους Γενικούς Δντές των Υπουργείων και τους αντικατέστησε με κομματικούς εγκάθετους και αποτυχημένους βουλευτές, διαλύθηκε και η Δημόσια Διοίκηση.
Αυτή την κόπρο του Αυγείου περιμένουμε να καθαρίσει η Καινούργια Κυβέρνηση .
Σε αντίθετη περίπτωση θα βυθισθεί η ίδια στην κόπρο.
«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυξήσεις φόρων και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», κατά άλλη διαπίστωση του κυρίου Τhomsen.
Όμως αγαπητέ κύριεThomsen  οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έγιναν γιατί εσείς και η ομάδα σας ζητούσατε ζεστό χρήμα το οποίο δεν μπορούσε με άλλον τρόπο να σας εξασφαλίσει το διεφθαρμένο και διαλυμένο Ελληνικό Κράτος. Το Κράτος που ενώ αύξησε τον ΦΠΑ επιβαρύνοντας υπηρεσίες και προϊόντα ,επιβαρύνοντας την τσέπη του καταναλωτή ,ανέθεσε την είσπραξή του σε αετονύχηδες και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , που οι περισσότεροι  ουδέποτε τον απέδωσαν στο κράτος .
Αντίθετα αφού το παρακράτησαν με την ανοχή του κράτους ,άλλοι έκαναν μία ρύθμιση για την καταβολή του με δόσεις στον… επόμενο αιώνα και οι πιο έξυπνοι κήρυξαν και μια πτώχευση η… εξυγίανση, όπως την ονομάζουν,  με την υπαγωγή τους  στο άρθρο 99 του σχετικού εφευρετικού νόμου …και καθάρισαν.
Γιατί  κύριε Thomsen συμφωνήσατε και εσείς για τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ;Γιατί  εσείς τα χρήματα ζητούσατε και οι πρόθυμοι σας υπέδειξαν από πού και πώς θα τα εισπράξετε άμεσα.
Αυτές τις αδικίες περιμένουμε να αποκαταστήσει η καινούργια Κυβέρνηση.
Το ισοδύναμο των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις είναι, η άμεση είσπραξη από το κράτος του ΦΠΑ ,το οποίο οι καταναλωτές καταβάλλουν άμεσα.
Οι μεσάζοντες γιατί χρειάζονται;
Ο κύριος Βενιζέλος φιλοδοξεί να μας Κυβερνήσει και άλλο,  αλλά με άλλη πλέον ιδιότητα. Ο κύριος Βενιζέλος ,γιά να μη ξεχνιόμαστε, ήταν ο κύριος εισηγητής του ισχύοντος Συντάγματος, του καταγέλαστου νόμου περί …μη ευθύνης Υπουργών και λοιπών πολιτικών προσώπων και πλείστων άλλων νομοθετημάτων  όπως πχ οι περισσότεροι νόμοι για τα ΜΜΕ  κλπ που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάντια.
Ένα από τα τελευταία νομοθετικά του επιτεύγματα, ο νόμος για την επιβολή μέσω της ΔΕΗ του γνωστού χαρατσιού που αναστάτωσε την Ελληνική κοινωνία .Μέσα σε λίγες ημέρες έκανε απίθανες αλχημιστικές παραλλαγές μέχρι να τον καταστήσει νομιμοφανή ,γιατί νόμιμος δεν είναι, και στο τέλος κατάφερε να τον επιβάλλει.
 Σαν Υπουργός Πολιτισμού ,κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων  ο κύριος Βενιζέλος, γνωρίζει  ποιοι και έναντι ποίου τιμήματος ανέλαβαν τα Ολυμπιακά έργα ,όπως επίσης γνωρίζει πολλά για κάποιον κύριο… Καλατράβα .
 Ο εξαφανισμένος κύριος Λαλιώτης και ο άλλος εξαφανισμένος κύριος Σουφλιάς ,σαν Υπουργοί ΥΠΕΧΩΔΕ γνωρίζουν τι παρέλαβαν από τα ολυμπιακά έργα και πόσο στοίχισαν.
Οι διατελέσαντες  Τσάροι της οικονομίας κύριοι Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης ,Παπαθανασίου δεν έχουν τίποτε να μας πουν κατά που πήγαν τα δίς ευρώ που διαχειρίσθηκαν;
Εμείς  όμως που τα πληρώσαμε , πρέπει να ξέρουμε πόσο στοίχισαν και ποιοι τα πήραν.
Αυτές  είναι μερικές από τις αλήθειες , που περιμένουμε να ακούσουμε από την καινούργια Κυβέρνηση.
Με το σημερινό σημείωμα ασφαλώς και δεν εξαντλήσαμε τις απαιτήσεις μας από αυτούς που ανταγωνίζονται να μας κυβερνήσουν .Μέχρι τις εκλογές έχουμε καιρό.
Καλό Πάσχα φίλες και φίλοι και η Ανάσταση του Κυρίου, να  δώσει σε όλους μας Δύναμη και Ελπίδα.
Βασίλης Γκόλτσιος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη