25 Απρ 2012

Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη

  • Είμαστε κατά του μνημονίου. Δε θέλουμε όμως η χώρα να πτωχεύσει άτακτα.
  • Θέσπιση κοινωνικής σύνταξης 800 ευρώ μηνιαίως για όλους τους ανασφάλιστους και τους στερούμενους πόρων Έλληνες πολίτες. 
  • Ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» κ. Βασίλης Λεβέντης, μιλά στο..
 REDALERT και την Κωνσταντίνα Χαριστούτονίζοντας ότι υπάρχει λύση για την απεμπλοκή της χώρας μας από το μηχανισμό στήριξης.
Θεσπίζοντας μια δίκαιη φοροεισπρακτική πολιτική η οποία θα προστατεύει τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους «τα δε βάρη θα στραφούν στους έχοντες και κατέχοντες», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Χαριστού

Τι πρεσβεύει το κόμμα της «Ένωσης Κεντρώων».Ποιος είναι ο πολιτικός σας στόχος;
Δημοκρατία, διάλογο, λογική και συναίνεση. Έννοιες και αξίες που έχουν εκλείψει στη μεταπολίτευση. Ο πολιτικός μας στόχος είναι ξεκάθαρος.
Η κάθαρση, η θέσπιση αυστηρού «πόθεν έσχες» για όλους τους δημόσιους άρχοντες και φυσικά η μείωση του ελλείμματος της χώρας και η επιστροφή στις αγορές με απεμπλοκή από δάνεια και μνημόνια.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των φετινών εκλογών ;
Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός. Το κοινοβούλιο χρειάζεται ανανέωση και η είσοδος του κεντρώου χώρου είναι απαραίτητη προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας και να δρομολογηθεί οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική παροχή.

Υπέρ ή κατά του μνημονίου; Ποια η δική σας πρόταση για την επόμενη μέρα στην χώρα;
Είμαστε κατά του μνημονίου. Δε θέλουμε όμως η χώρα να πτωχεύσει άτακτα.
Να κοπούν τα προνόμια της πολιτικής ελίτ και τα βάρη να στραφούν στους έχοντες και κατέχοντες. Συγκεκριμένα κάποια από τα κυριότερα μέτρα που προτείνουμε είναι:
- Μείωση κατά 50% των αποδοχών, Προέδρου Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, Υπουργών, βουλευτών, Μητροπολιτών, Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Γεν. Γραμματέων Υπουργείων και όλων των Ανωτέρων Κρατικών λειτουργών.
-Μείωση κατά 20% όλων των μισθών και συντάξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υπερβαίνουν τα 2 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Για ποσά κάτω των 2 χιλιάδων ευρώ το μήνα δεν προβλέπεται καμία περικοπή.
-Κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος και κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών.
-Θέσπιση κοινωνικής σύνταξης 800 ευρώ μηνιαίως για όλους τους ανασφάλιστους και τους στερούμενους πόρων Έλληνες πολίτες. Έναρξη του μέτρου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Γιατί δεν επιλέξατε μια συνεργασία με ένα άλλο κόμμα;
Η αλήθεια είναι ότι κάναμε ειλικρινείς προσπάθειες για εκλογική συνεργασία όμως από τα κόμματα τα οποία γνωρίζουμε ότι μετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, κανένα δεν συντάσσεται στις θέσεις του κέντρου. Κανένα δεν παραιτείται της κρατικής επιχορήγησης και κανένα δεν επιμένει στο αυστηρό «πόθεν έσχες» και την πάταξη της κομματοκρατίας. Κανένα κόμμα επίσης δεν έχει θέσεις για εξασφάλιση της μη πτώχευσης και μείωση του ελλείμματος στο 3% ώστε η χώρα να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια και να επιστρέψει στις αγορές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη