30 Απρ 2012

"Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος"

Στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «Μέριμνα Ζωής», του δήμου Παύλου Μελά, παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης
Στράτος Σιμόπουλος. Όπως είπε στην τοποθέτηση του: «Οι πολίτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα της επιλογής για...
τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται, είτε απ΄ ευθείας, αν πρόκειται για προσωπικά θέματα είτε μέσω εκλεγμένων αντιπροσώπων αν πρόκειται για θέματα της κοινότητας. Με οδηγό τη διοικητική αποκέντρωση, λοιπόν, η δύναμη του κράτους πρέπει να μεταφερθεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και να διευρυνθεί το φάσμα όσων παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις. Έτσι, οι γονείς των παιδιών με αναπηρία θα μπορούν να αξιοποιούν το επίδομα που λαμβάνουν επιλέγοντας εκείνοι αν θα απευθυνθούν στο δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα ή τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».



Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε ο κ. Σιμόπουλος, «η δημόσια υπηρεσία μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και ταυτόχρονα να καλύπτει μόνη της τα έξοδα λειτουργίας, μέσω των εισπράξεων από τους πολίτες που την επιλέγουν. Με απλά λόγια, σήμερα είναι ο κατάλληλος χρόνος να αρχίσει η προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου κράτους το οποίο θα βρίσκεται πιο κοντά στο πολίτη και στις ευπαθείς ομάδες».



Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μέριμνας Ζωής» Γιώργος Φωτιάδης και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Στέφανος Θεοφανίδης, ευχαρίστησαν τον κ. Σιμόπουλο για το ενδιαφέρον του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην πολιτική του προσπάθεια.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη