28 Απρ 2012

Στράτος Σιμόπουλος: "Η ΝΔ κτίζει με συνέπεια ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας"


Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτου Σιμόπουλου, στην εφημερίδα "Κέρδος" και στον δημοσιογράφο Γ. Σταματόπουλο, η οποία  δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2012.


-Η ΝΔ, παρά τις δυσμενείς εκτιμήσεις, υπόσχεται ανάπτυξη. Πώς μπορεί να γίνει αυτό πραγματικότητα;
«Η ανάπτυξη είναι ένα μωσαϊκό παρεμβάσεων οι οποίες μπορούν να κινηθούν σε υψηλό επίπεδο αλλά και σε χαμηλότερο. Ένα υψηλό επίπεδο θεωρείται η...
ίδρυση Γενικής Γραμματείας απεμπλοκής επενδύσεων, η επανασύσταση Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού, η ανακήρυξη της Α.ΟΖ., η εξόφληση υποχρεώσεων ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ του κράτους προς τους ιδιώτες, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ύψους 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με έμφαση στην επιχειρηματικότητα νέων και αυτοαπασχολούμενων. Σε ένα χαμηλότερο μπορεί να είναι η κατάργηση ορισμένων αναχρονιστικών θεσμών όπως η αυτοψία, η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, η θέσπιση σταθερού δεκαετούς φορολογικού καθεστώτος επενδύσεων και ο συνδυασμός εξαγωγικών δράσεων με τουρισμό.



-Πολύ εύκολα δεν τα παρουσιάζει τα πράγματα η ΝΔ;
«Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι πραγματικά κοστολογημένο και αναφέρεται σε συγκεκριμένους άξονες. Περιλαμβάνει ορισμένες δύσκολες πολιτικές πρωτοβουλίες όπως η αποκρατικοποίηση του μεταφορικού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα παράγουν ελλείμματα 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ανάλογου βαθμού δυσκολίας θεωρείται και η πρόθεση της να “σπάσει” τη ΔΕΗ σε παραγωγικές μονάδες και να την αποκρατικοποιήσει με πολλαπλάσιες τιμές από τις σημερινές».



-Κύριε Σιμόπουλε, η Θεσσαλονίκη βιώνει με μικρότερη ένταση την κρίση σε σχέση με την Αθήνα;
«Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου η ανεργία στη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται στο 30%. Σήμερα η πόλη έχει ανάγκη μέτρων που είναι ικανά να αποκρούσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Τέτοια θεωρούνται η χωροθέτηση των δράσεων της «Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης», η αύξηση της παραγωγικότητας του Ο.Λ.Θ. η φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον άξονα του Μετρό, η αξιοποίηση της Δ.Ε.Θ., των πανεπιστημίων και των τουριστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο Νομός».

 
-Οι άνθρωποι της αγοράς, τι ζητούν επιτακτικότερα;
«Να απελευθερωθούν σημαντικές επιχειρηματικές δυνάμεις. Αποτελεί πρώτιστη επιλογή η υιοθέτηση πολιτικών που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, θα επαναρυθμίζουν τις αγορές, θα στηρίζουν την πρωτοβουλία, την καινοτομία, το επιχειρηματικό ρίσκο και θα δημιουργούν ένα περιβάλλον ικανό να επιτρέψει να ανθίσει η μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση. Παράλληλα, με ισοδύναμα μέτρα θα πάψει η περικοπή των μισθών στο δημόσιο τομέα και των συντάξεων. Για παράδειγμα η μείωση στο 15% της φορολογίας νομικών προσώπων μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Το ίδιο ισχύει και με τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, η μηνιαία δόση των οποίων προς τις τράπεζες δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% του εισοδήματός τους».


-Ακόμη και αν η ΝΔ διαθέτει, την 7η Μαΐου, αυτοδυναμία, πιστεύετε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της;
«Ο στόχος μιας ισχυρής και συμπαγούς κυβέρνησης δεν εκφράζει κομματική αλαζονεία αλλά εθνική αναγκαιότητα για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, έργο που δεν μπορεί να επιτελέσει μια συγκυβέρνηση κομμάτων».


-Οι διαδοχικές εκλογές, ως ενδεχόμενο, σας φοβίζουν;
«Θεωρώ ότι με το Ζάππειο ΙΙΙ η Ν.Δ. κτίζει με συνέπεια ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας για την 7η Μαΐου. Διαθέτει σχέδιο, όραμα, πολιτική βούληση. Για αυτό και την Κυριακή των εκλογών ψηφίζουμε προκειμένου να αλλάξουμε πολιτικές και πρόσωπα που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση».



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη