30 Μαΐ 2012

Η Βουλγαρία πούλησε 500 τεθωρακισμένα στο Ιράκ

Από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ Μπόικο Μπορίσοφ και τον υπ. Αμύνης κ Άνιου Άγγελοφ εγκαινιάστηκε στο Πλόβντιφ, στη Ν Βουλγαρία, η 10η διεθνής έκθεση αμυντικού εξοπλισμού «Hemus 2012» με αντικείμενο την άμυνα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν 25 επίσημες αντιπροσωπίες από διάφορα κράτη, υπουργοί..
Αμύνης, ανώτατοι εκπρόσωποι αρχηγείων στρατού, στρατιωτικοί ακόλουθοι πρεσβειών κ.ά..
O Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borisov
εγκαινίασε την Hemus 2012
Στην έκθεση παρουσιάζονται τα προϊόντα και οι τεχνολογίες περισσοτέρων των 50 βουλγαρικών και ξένων επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας. Συμμετέχουν επιχειρήσεις από τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, Αυστρία, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Σουηδία και Ελβετία.

Κατά την πρώτη ημέρα συμφωνήθηκε η πώληση 500 τεθωρακισμένων βουλγαρικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού 500 MT-LB (κατασκευάζονται από την Terem στο Targovishte) στο Ιράκ, συνολικής αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ και αμυντικά προϊόντα της εταιρείας Kintex στο Αλγέρι, συνολικής αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πλαίσιο της έκθεσης η Ακαδημία Επιστημών και τα στρατιωτικά πανεπιστήμια παρουσιάζουν τις επιστημονικές και τεχνολογικές τους μελέτες, ενώ οι αστυνομικές και στρατιωτικές υπηρεσίες – την πρακτική εφαρμογή τους.

taxalia.blogspot.com /30-5-2012
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη