4 Μαΐ 2012

Καβγάς με δικηγόρους και δημοτικούς υπαλλήλους...

Φίλος μου δικηγόρος, Θεσσαλονικιός, μου είπε χθες ότι θα είναι δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές της Κυριακής σε τμήμα εντός Θεσσαλονίκης και για τη  δουλειά αυτή θα εισπράξει 600 ευρώ! Προσωπικά, το βρίσκω απαράδεκτο!
Και αυτό γιατί...

είναι ανεπίτρεπτο σε μία πτωχευμένη χώρα να δίνονται σε ανθρώπους (δικηγόρους) που κατά κανόνα δε βρίσκονται μέσα στα τμήματα του πληθυσμού που έχουν εξουθενωθεί από την κρίση, χρήματα τα οποία απλούστατα δεν υπάρχουν!
Προσοχή: δε μιλούμε για τα έξοδα τους, δηλαδή για το κόστος που θα επιβαρυνθεί ένας δικηγόρος για να φύγει από τον τόπο κατοικίας του και να μετακινηθεί για τρεις ημέρες σε ένα μακρινό εκλογικό τμήμα. Μιλούμε για ανθρώπους που θα πάνε με το αστικό!
Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι εξίσου αρνητικός στις επιπλέον αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων που διεκδικούν πολλά χρήματα για να δουλέψουν στις εκογές.
Αυτό, κατά την άποψή μου, συμβαίνει επειδή όλοι μας, στην Πατρίδα μας, έχουμε χάσει την αίσθηση της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και του πατριωτισμού. Ακόμη και στη φάση που βρισκόμαστε, δηλαδή στην προ-πτώχευση, οι δικηγόροι, οι δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και πολλοί άλλοι δεν διανοούνται καν να προσφέρουν λίγες ώρες και δουλειά... έτσι για την Πατρίδα! Και πολλούς από αυτούς, άμα τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι θα πάνε στην Ακροδεξιά, για να διώξουν τους πολιτικούς που τα παίρνουν χωρίς να τα δουλεύουν, επειδή αγαπάνε την Ελλάδα, την Ελευθερία και δακρύζουν μπροστά στην ελληνική παράδοση και ιστορία! Μόνο που η ελληνική ιστορία γράφτηκε από ανθρώπους που έδωσαν και δεν πήραν! Από Έλληνες που προσέφεραν υπηρεσίες...
Και αυτό είναι δείγμα κακό...

ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη