20 Μαΐ 2012

ΣΥ.ΡΙ.ΔΕ. και επέτειος της Μάχης της Κρήτης

του Σωτήριου Καλαμίτση
Έγραφα την 14.04.2012 για την εκλογική πελατεία των βουλευτών, την οποίαν αυτοί περιφέρουν από κόμμα σε κόμμα για να διατηρήσουν την έδρα τους και να μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν το ψωμάκι τους, με το οποίο θα συντηρούν τις οικογένειές τους, όπως κάνει κάθε σωστός επαγγελματίας. Οι καημένοι!

Τις ημέρες αυτές που κήρυξε πανστρατιά ο Τόνυ Πατώνει άρχισαν οι διεργασίες, έτσι ονομάζεται η αναζήτηση εύσχημου τρόπου για πραγματοποίηση κωλοτούμπας, για να επανέλθουν στη γαλάζια παράταξη οι απομακρυνθέντες, αποχωρήσαντες, αναχωρήσαντες, διαγραφέντες κ.λπ. Ο εχθρός προ των πυλών. Αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναδειχθεί νικητής τών εκλογών, το παιχνίδι χάνεται οριστικά. Θα καταρρεύσουν τα τζάκια, θα μείνουν ανεπάγγελτοι οι σωτήρες, θα γίνουν κρανίου τόπος η Εκάλη, η Πολιτεία, το Κεφαλάρι, η Μύκονος, το Κολωνάκι. Θα χάσει ο λαός την ευχέρεια να έχει ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή του τη σοφία όλων των μαϊντανών που παρελαύνουν από τα βοθροκάναλα, επειδή είναι αρεστοί στους νταβατζήδες.
Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να συγχαρώ την κ. Βόζεμπεργκ, η οποία δεν υπέβαλε δήλωση μετανοίας στον Αρχηγό και έμεινε έξω από τα ψηφοδέλτια της 06.05.2012. Μαζί της δεν άκουσα να ασχολούνται τα γαλάζια εκλογομαγειρεία. Ασχολούνται με τη Ντόρα, τον Καρατζαφύρερ, τον Μάνο και τα «στελέχη» τους, ενώ εκ παραλλήλου χλευάζουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και δικαίως, για τις αλλοπρόσαλλες θέσεις στελεχών του σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον λαό. Από τα οικονομικά μέχρι τα εθνικά. Αλλά οι γαλάζιοι δεν προσφέρουν την άλλη λύση. Απλά δίνουν γην και ύδωρ προκειμένου να επαναφέρουν στις τάξεις τους όλους εκείνους που διέγραψαν με αμφίβολης ηθικής και λογικής υπόστασης αποφάσεις. Έτσι, θα δούμε να επανακάμπτουν βουλευτές που περιέφεραν την έδρα τους από κόμμα σε κόμμα χωρίς καμμία ιδεολογική αιτιολογία και με χίλιες όσες παιδαριώδεις δικαιολογίες με αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή τής κωλοτούμπας τον κ. Κιλτίδη που διήνυσε τη διαδρομή ΝΔ-ΔΗΣΥ-ΛΑΟΣ-ΝΔ σε χρόνο ρεκόρ [2 έτη, αν δεν απατώμαι].
Μπορώ, λοιπόν, άνετα να προτείνω στην τοσοΝΔούλα να μετονομασθεί σε Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Δεξιάς. Το δικαιούται, άλλωστε, αφού αποτελεί κύημα της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν θα έχει βέβαια τόσες πολλές συνιστώσες όσες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά με λίγη καλή προσπάθεια θα τις ξεπεράσει.
Με όλα τούτα ασχολείται το γαλάζιο μαγαζί. Η σημερινή επέτειος της Μάχης της Κρήτης ξεχάστηκε και από αυτούς. Ελάχιστες αναρτήσεις είδα μόνον σε blogs. Μήπως ντρεπόμαστε να μιλήσουμε πια για ηρωισμούς και ανδραγαθήματα; Μήπως είναι οπισθοδρόμηση η απότιση φόρου τιμής στους αγωνιστές μας και φοβόμαστε ότι θα μας την πέσουν οι «προοδευτικοί και δημοκράτες»; Ή μήπως η Μάχη της Κρήτης κρύβει περιστατικά καταισχύνης, τα οποία πρέπει να παραμείνουν ερμητικά κλεισμένα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, επειδή οι προδότες Κρητικοί σφαγίασαν τους Ούνους αλεξιπτωτιστές προκαλώντας, έτσι, μία μικρή γενοκτονία ή ένα μικρό ολοκαύτωμα στην Άρεια Φυλή; Τί λέει επ’ αυτού η κ. Ρεπούση της ΔΗ.ΜΑΡ. και ο κ. Θεοδωρίδης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Τα «Χρυσά Αυγά»;
Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Η λέξη «έδρα» χρησιμοποιείται στο κείμενο τόσον μεταφορικώς όσο και κατά κυριολεξία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη