3 Μαΐ 2012

"Επτά μήνες μας εμπαίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης"

«Κούφιες» αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία Κυριακάτικου παζαριού, μία φορά τον μήνα, στο Πεδίον του Αρεως.
Αν και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάνθηκε θετικά στις 11-10-2011 στο ..
σχετικό αίτημα του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης, 7 μήνες μετά τη γνωμοδότηση, ο δήμος δεν προχωρά στην υλοποίηση του παζαριού προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες.

Σε συνεχείς οχλήσεις του Σωματείου Παλαιοπωλών, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης, παρά την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας, φέρνει συνεχώς προσχώματα επικαλούμενος νομοθετικά κενά για τη δημιουργία του παζαριού!
Να σημειωθεί ότι στον κεντρικό δήμο της Αθήνας λειτουργούν 4 παζάρια, στις πλέον τουριστικές περιοχές και ένα στο δήμο Πειραιώς που συγκεντρώνουν κάθε Κυριακή χιλιάδες κόσμου, αποτελώντας πόλο έλξης για τουρίστες και επισκέπτες. Τώρα, πώς ο δήμος Αθηναίων λειτουργεί 4 παζάρια στην «καρδιά» της πόλης ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης αναλώνεται σε συνεχείς δικαιολογίες για την μη πραγματοποίηση έστω ενός, είναι απορίας άξιο…
Το Σωματείο Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης το οποίο συγκεντρώνει τους επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην πόλη, είχε δεσμευτεί στον δήμο ότι, κατά την πραγματοποίηση του παζαριού, θα διαχειριστεί με σύνεση τον χώρο του πάρκου, φροντίζοντας για την καθαριότητά του και την φύλαξη. Επίσης, στο αίτημά του στο δήμο Θεσσαλονίκης, ζητούσε Κυριακάτικο παζάρι ΚΑΘΕ Κυριακή στο Πεδίον του ΄Αρεως αλλά η Επιτροπή Ποιότητας γνωμοδότησε για ένα κάθε μήνα όμως, έστω κι αυτό, έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.
Για τα λόγο αυτό, το Σωματείο Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης, ζητά να συζητηθεί το θέμα ΑΜΕΣΑ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ληφθεί μια οριστική απόφαση για το θέμα, με την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Εκ μέρους του Σωματείου
Ο πρόεδρος
Παναγιώτης Κοτίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη