Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

15 Μαΐ 2012

Οι πρώτες ενδείξεις για μεγάλη επικράτηση της ΔΑΠ


Μέχρι αυτή την ώρα έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των ψηφοδελτίων στα περισσότερα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Παρατηρείται μεγάλη πτώση στη δυναμική της ΠΑΣΠ καθώς και ελαφριά πτώση στα σχήματα της Αριστεράς. Χαρακτηριστικό είναι πως η ΔΑΠ κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, γεγονός που δείχνει πως αύριο η γαλάζια παράταξη θα καταγράψει άλλη μια μεγαλειώδη νίκη η οποία μάλιστα θα είναι η 26η συνεχόμενη.



Οι πιτσιρικάδες της ΔΑΠ δείχνουν να κεφαλαιοποιούν την παρουσία τους στα ιδρύματα τα δύο τελευταία χρόνια μιας και έκαναν στροφή προς την πολιτικοποίηση (κόβοντας πάρτυ και εκδρομές) και καταθέτοντας μία σειρά από εντυπωσιακές σε όγκο και λογική προτάσεις. Μάλιστα κατέθεσαν τη φετινή χρονιά μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως τα Πανεπιστήμιο μπορεί να στηρίξει τους φοιτητές εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάτι που "μέτρησε" ιδιαίτερα στους φοιτητικούς κύκλους και δείχνει να αποτελεί τη νέα τάση μέσα στα ιδρύματα, μαζί με την ιδεολογική σύγκρουση που επεδίωξαν με τη γενιά του Πολυτεχνείου σε πολλά τους κείμενα. Η πρόταση εδώ:


Από την άλλη πλευρά, οι νεολαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ μάλλον δείχνουν εγκλωβισμένες στο πολιτικό παιχνίδι των κομμάτων τους, με μόνα ευνοημένα τελικά, πέραν της ΔΑΠ, τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΕΑΑΚ) που απορροφούν τις αριστερές- δυσαρεστημένες ψήφους των «πασοκογενών» φοιτητών. Η κάλπη πάντως των φοιτητικών εκλογών, εδώ που φτάσαμε, ίσως να είναι η πρώτη σοβαρή δημοσκόπηση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές... Άλλωστε το δείγμα θα είναι τεράστιο και αντιπροσωπευτικό...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη