19 Μαΐ 2012

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Γιωργάκης: οι πραγματικοί μονομάχοι

του Σωτήριου Καλαμίτση
Ο αγώνας της 17.06.2012 θα διεξαχθεί μεταξύ Τσίπρα και Γιωργάκη. Αυτό το συμπέρασμα βγάζω από την επικοινωνιακή καταιγίδα που με μαστιγώνει τις δύο τελευταίες ημέρες. Εξηγούμαι:

Η κεντροαριστεροκεντροδεξιά παράταξη της χώρας [ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ-ΔΡΑΣΗ] την έχει «πέσει» στον Τσίπρα, τον οποίο θεωρεί προάγγελο του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Βλέπει τις επικείμενες εκλογές ως τη ρεβάνς του 1947-1949. Κήρυξε πανστρατιά για να μην έλθουν στα πράγματα οι αριστεροί που δεν έχουν πρόγραμμα, που δεν ξέρουν τί λένε, που δεν γνωρίζουν να κυβερνήσουν [ο Γεννηματάς, ο Λαλιώτης, ο Τσοχατζόπουλος ήξεραν το 1981], που θα βγάλουν από τα σεντούκια τα σφυροδρέπανα. Διαφωνώ ριζικά με πλείστες όσες θέσεις του ΣΥΡ.ΡΙΖ.Α., κυρίως στα εθνικά θέματα και στο ύψιστης σημασίας πρόβλημα των λαθρομεταναστών, αλλά δεν μπορώ να μην καυτηριάσω την υποκρισία τής κεντροαριστεροκεντροδεξιάς παράταξης που βρίσκεται στα σκαριά.
Αν, λοιπόν, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να εξοβελισθεί, δεν μένει άλλη οδός από το Μνημόνιο. Κι’ αφού η μόνη εναλλακτική λύση είναι το Μνημόνιο, πρέπει να ψηφίσουμε είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ για να παραμείνουμε στο Μνημόνιο και να μη χαθούμε σε προδιαγραφές τύπου Κούβας που μας επιφυλάσσει ο μικρός Αλέξης. Μόνον έτσι θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους 1.200.00 ανέργους, στους 2000 αυτόχειρες, στους 400.000 υποσιτιζόμενους μαθητές, στους 25.000 άστεγους, στους 500.000 θαμώνες των δημοτικών ή εκκλησιαστικών συσσιτίων.
Αφού, όμως, πρέπει να ψηφίσουμε μνημονιακές δυνάμεις, ποιος είναι ο λόγος που απαλλαγήκαμε από τον Γιωργάκη, ο οποίος έφερε στη χώρα μας το Μνημόνιο; Ποίος ο λόγος που πρέπει να στείλουμε στο πυρ το εξώτερο τους 153 πράσινους τυφεκιοφόρους που έμειναν όρθιοι στις επάλξεις της μνημονιακής γραμμής με τόση επιτυχία, ώστε να πείσουν και τη ΝΔ να ακολουθήσει; Ποίος ο λόγος να μην ξαναδούν τη Βουλή οι αστέρες Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης, Κουτρουμάνης και τ’ άλλα τα παιδιά; Μήπως επειδή ψήφιζαν χωρίς να διαβάζουν; Μα αυτό αποτελεί από μόνο του υπεραρκετή απόδειξη ότι οι άνθρωποι είναι σαΐνια και επέλεγαν το καλό μας χωρίς να έχουν ανάγκη μελέτης. Τί άλλο θέλουμε επί τέλους; Γιατί είμαστε τόσο αχάριστοι;
Απαίτηση του λαού, λοιπόν, πρέπει να είναι: ένωση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΡΑΣΗΣ-ΔΗΣΥ-ΔΡΑΣΗ, όπως πρότεινε ο Μάνος, αλλά υπό την ηγεσία τού εμπνευστή τού Μνημονίου, του μεγάλου στοχαστή και ΗΓΕΤΗ παγκόσμιας εμβέλειας Γιωργάκη. Αυτό είναι το μόνο fair.
Είδες Αντωνάκη που δεν κατάλαβες το μέγεθος της μεγαλοφυΐας του Γιωργάκη και υπερηφανεύτηκες πως με την κωλοτούμπα της 11.11.2011 κατάφερες να τον διώξεις; Είσαι ή δεν είσαι εθνικός μειοδότης; Είσαι ή δεν είσαι άμυαλος που ζήταγες εκλογές χωρίς να εκτιμήσεις δεόντως το ενδεχόμενο να παραφρονήσει ο λαός, όπως είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Μπένυ; Άσχημο πράγμα αυτές οι εκλογές, όταν δεν βγάζουν το αποτέλεσμα που θέλουμε. Γι’ αυτό και δεν τις ζητούμε, εάν δεν είναι αδήριτη ανάγκη, αν π.χ. δεν το επιτάσσει το Σύνταγμα. Είναι κάτι σαν τα δημοψηφίσματα μεταξύ Βασιλείας και Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα ταιριάζει με τις επιθυμίες αυτού που διεξάγει το δημοψήφισμα για να δείξει δήθεν σεβασμό στη λαϊκή βούληση.
Ακούστηκε και άλλο ωραίο: ο λαός τιμώρησε την 06.05.2012, τώρα πρέπει να ψηφίσει ώριμα. Δηλαδή «Εντάξει παιδιά, μας τιμωρήσατε, ξεθυμάνατε, μην το παρακάνετε. Επιστρέψτε αμέσως στα παλιά. Οι καιροί ου μενετοί. Η στρούγκα σάς περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη διαμαρτυρία! Ξεχάστε το. Τί θέλετε δηλαδή; Να μην πάρετε μισθούς και συντάξεις; Θα αντέχατε κάτι τέτοιο; Είσθε τόσο αχάριστοι που θέλετε να μείνετε χωρίς σύνταξη αντί με τη μισή που παίρνετε τώρα; Ζώα. Εμπρός στις κάλπες για μια νέα μνημονιακή κεντροαριστεροκεντροδεξιά διακυβέρνηση».
Έχουμε Δημοκρατία ρε, όχι μπαρμπούτσαλα! Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που μπορεί η Άνγκελα να τηλεφωνεί στον Κάρολο και να του προτείνει να γίνει δημοψήφισμα με το ερώτημα ευρώ ή δραχμή ταυτόχρονα με τις εκλογές. Αυτή και μόνον η κίνηση δεν επιβεβαιώνει τον Γιωργάκη που θέλησε να κάνει αυτήν την ντρίμπλα την 04.12.2011; Δεν ακυρώνει ταυτόχρονα τον Μπένυ που είχε ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος;
Συνελόντι ειπείν: υπάρχει κάποια συνωμοσία που ωθεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία. Για να φθάσει εκεί, όμως, πρέπει να αναμετρηθεί με το όραμα του εμπνευσμένου ηγέτη Γιωργάκη. Αν δεν τα καταφέρει, να δω πώς θα συστήσει η ΝΔ Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή με αντικείμενο τη διερεύνηση των ευθυνών του Γιωργάκη και του Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την έλευση της τρόικας και του Μνημονίου στην Ελλάδα.
Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Κύριε Προβόπουλέ μου, παρακαλώ σας πολύ! Απαντήστε μου στο ερώτημα που με βασανίζει: πόσα άτομα έχουν καταθέσεις > €5 εκ., πόσα € 3-5 εκ, πόσα € 1-3 εκ., πόσα € 500.000 – 1.000.000, πόσα €300.000-500.000, πόσα € 100.000-300.000, πόσα € 50.000-100.000, πόσα € 20.000-50.000, πόσα € 10.000-20.000 και πόσα €1.000-10.000; Θα με βοηθούσατε πολύ να αποφασίσω τι θα ψηφίσω, εάν μου δίνατε αυτούς τους αριθμούς. Σεις τους γνωρίζετε. Αν μου λέγατε και πόσα είναι τα άτομα που έχουν στο εξωτερικό έξω τα € 200.000.000.000, θα με βοηθούσατε ακόμη περισσότερο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη