17 Μαΐ 2012

Μπουτάρης, ο Δήμαρχος των σκουπιδιών

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα πέρασα από τα δυο πιο γνωστά γυμνάσια αρρένων, από το Τέταρτο, την ίδια περίοδο με τον Χάρη Καστανίδη και τον Κώστα Ορφανό και από το Δεύτερο, την ίδια περίοδο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη και δεν θα πάψω ποτέ να ενδιαφέρομαι γι’ αυτή την πόλη παρά του ότι έχω ζήσει και...
στο εξωτερικό.

Όταν εκλέχτηκε ο τελευταίος δήμαρχος, άκουγα τότε με απορία τον κόσμο να πανηγυρίζει γιατί ένας νέος ανελάμβανε την δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω πως ένας… εβδομηντάρης θεωρείται νέος και ικανός για ανανέωση.

Στην συνέχεια συνεχώς έπεφτα από σύννεφα όταν έβλεπα τον νέο δήμαρχο να μην χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται συνεχώς στα τουρκικά κανάλια και να λέει εκπληκτικά πράγματα, (για τα οποία δεν θέλω να αναφερθώ γιατί θα ανέβει το αίμα στο κεφάλι μου), προσπαθώντας να δείξει στην τουρκική κοινή γνώμη, (τώρα θα μας ενδιαφέρει η ελληνική κοινή γνώμη ; τι λέτε καλέ ;), πως είναι άσπονδος φίλος της Τουρκίας και μάλιστα φιλοκεμαλικός!!!

Και στη συνέχεια ήρθε «καπάκι» το γνωστό επεισόδιο με τον κ Μίκη Θεοδωράκη όταν ο κ δήμαρχος πρωτοτυπώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης αποφάσισε σαν… απόλυτος άρχοντας να απαγορεύσει την συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αλλά το σήριαλ έχει και συνέχεια. Τώρα με εντελώς προσβλητικό τρόπο στην μνήμη όλων εκείνων των προσφύγων που κατάφυγαν στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να απαγορεύσει και την εκδήλωση για την ποντιακή γενοκτονία μια εκδήλωση που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Μια πραγματικά άκρως προσβλητική απόφαση που δεν πρέπει να μείνει έτσι, χωρίς συνέπειες.

Αλλά εκείνο που πραγματικά με έχει εξοργίσει με τον κύριο αυτό, είναι ότι μέσα σε δυο χρόνια έχει μετατρέψει την ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, που φέτος γιορτάζει τα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσης της, σε ένα απέραντο σκουπιδαριό. Είναι πραγματικά ντροπή για τον ίδιο και τους πέριξ αυτού για να μην εκφραστώ με χειρότερο τρόπο. Αυτή η πόλη δεν του αξίζει.

Εκείνο που του αξίζει είναι ο τίτλος του δήμαρχου των σκουπιδιών. Αυτός του αρμόζει με τον καλύτερο τρόπο.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη