16 Μαΐ 2012

Ψωμιάδης για Μπουτάρη και Γενοκτονία

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να μην παραχωρήσει την πλατεία Αγίας Σοφίας για την εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Εμείς ως Νομαρχία και ως Περιφέρεια προσπαθούμε επανειλημμένα για τη διοργάνωση μίας και μόνης εκδήλωσης για τη Γενοκτονία. Όμως μίας εκδήλωσης μεγάλης, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους Ποντίους.
Για εμάς αυτή η μέρα είναι ιερή. Είναι ημέρα μνήμης των Ελλήνων του Πόντου που γενοκτονήθηκαν από τον Κεμάλ. Και η συλλογική μνήμη δε σηκώνει απαγορεύσεις και κατασταλτικά μέτρα.
Πολύ περισσότερο για ένα χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο – σύμβολο για την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη και τον ποντιακό Ελληνισμό. Είναι σα να απαγορεύεις στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης να κάνουν εκδήλωση μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.
Στο κάτω κάτω, η υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αφορά όχι μόνο τη διαστρέβλωση και τον ευνουχισμό της Ιστορίας αλλά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο στη σημερινή Τουρκία αλλά και σε όλον τον κόσμο. Αυτός ο αγώνας προϋποθέτει ενότητα, ομοψυχία, υποστήριξη και όχι υπονόμευση από την ίδια μας τη χώρα.
Σε τελική ανάλυση, αν ο Γιάννης Μπουτάρης βάλει πρόστιμα στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ας βάλει και στην ΠΟΕ. Όλοι κρινόμαστε από το λαό.»

διαβάστε και:

Πραξικόπημα Μπουτάρη για την εκδήλωση για τη Γενοκτονία !

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη