11 Μαΐ 2012

Τότε και τώρα

Έχουν λυσσάξει με τις απειλές για να εξαναγκασθεί ο ελληνικός λαός να επιστρέψει στο μαντρί των τσοπαναραίων BennyTony. Από κοντά όλα τα ευρωπαϊκά, αμερικανικά, βρεταννικά, βελγικά και..
τροϊκά ντόπερμαν μαζί με όλες τις λοιπές καπιταλιστικές δυνάμεις με πολύ στενό μαρκάρισμα, άγιρα τζαρτζαρίσματα και σκληρά τάκλινγκ. Όλος ο πλανήτης εναντίον μας, αλλ’ ουδείς «ηγέτης» μας από οποιοδήποτε κόμμα είπε στους απειλούντες να μην ανακατεύονται στα εσωτερικά μας, εκτός αν η στάση μας αφορά και αυτούς.
Θα βγούμε από το ευρώ, θα πεινάσουμε, θα μας φάνε οι Τούρκοι, θα λείψει το γάλα από τα μπακάλικα, δεν θα έχουμε σαλάμι, το ψωμί θα είναι δυσεύρετο, θα σηκωθεί τσουνάμι από το Μαρμάρι και θα πνίξει την πρωτεύουσα, ο Θερμαϊκός θα ξεβράζει ψόφια ψάρια επί 30 ημέρες. Λέτε; Ίσως όλα αυτά τα δεινά να επιπέσουν στην πατρίδα μου και να τη γονατίσουν.
Οφείλω, λοιπόν, να αναλογισθώ τί είναι πιο κακό. Να εξακολουθήσω να εμπιστεύομαι τα λαμόγια, τα οποία μετά βεβαιότητος θα συνεχίσουν να με ξεσκίζουν στο όνομα του ευρώ και της όλο απρόοπτα ευρωπαϊκής προοπτικής μου, ή να αφήσω να με ξεσκίσει η ίδια η τιμωρός Δύση «εις την οποίαν Ανήκομεν»; Στην πρώτη περίπτωση θα φροντίσει ο Κάρολος να υπάρχει γάλα στα ράφια, χωρίς να μου εγγυάται μέχρι πότε. Στη δεύτερη κινδυνεύουν τα παιδιά μου να μείνουν χωρίς γάλα για κάποιο διάστημα. Όπως ακριβώς έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών στη διάρκεια της Κατοχής. Τότε που εισέβαλαν οι σιδερόφρακτοι πρόγονοι της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Υπήρχαν και τότε Benneton, αλλά ήταν απομονωμένοι κάτω από την καθοδήγηση των αγωνιστών της Αντίστασης. Γνωρίζοντας μετά από τόσα χρόνια ότι, όταν όλοι οι μεγάλοι λαοί της Ευρώπης είχαν παραδοθεί αμαχητί, η χώρα μου πλήρωσε βαρύ τίμημα με χιλιάδες νεκρών από τις μάχες, την Αντίσταση, την πείνα, την εκδικητικότητα των Ούνων, αλλά και με ισοπέδωση υποδομών, σπιτιών, χωριών και κωμοπόλεων, επειδή αντιστάθηκε, θα μπορούσα να σκεφτώ μήπως θα είναι καλλίτερα αυτή τη φορά να γονατίσω στην υπερδύναμη «Χρήμα» και να γενώ Κουΐσλιγκ.
Κι’ αν γονατίσω αυτή τη φορά; Ποιος θα βγει ωφελημένος; Εκατό, εκατόν πενήντα, διακόσιες χιλιάδες συμπατριωτών μου; Όχι περισσότεροι από τα 10.000.000. Τόσοι είναι αυτοί που θέλουν πάση δυνάμει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κυβέρνηση νάναι και ό,τι νάναι. Μόνο που δεν μας λένε ευθέως σε τί ακριβώς θα χρησιμεύσει αυτή κυβέρνηση. Δεν μας λένε ακριβώς τί ζημιά θα πάθω εγώ ο κτηνοτρόφος από τα Άγραφα και τι ζημιά θα πάθει αυτός ο εισοδηματίας ή το golden boy ή ο προνομιακός προμηθευτής/εργολάβος του Δημοσίου, αν εγώ δεν κιοτέψω και μείνω «ακυβέρνητος» για ένα, για δύο, για τρεις μήνες.
Ο Δραγασάκης κατήγγειλε σήμερα ευθέως ότι ντόπιοι ρουφιάνοι προέτρεψαν τον Μπαρόζο να καταχερίσει τον Τσίπρα, ευθύς ως λάβει την επιστολή που θα του έστελνε ο τελευταίος. Η κυρία Φώφη μας βγήκε αμέσως έξαλλη και ζήτησε από τον Δραγασάκη διευθύνσεις και ονόματα. Η άμωμη. Η αμόλυντη. Η αθώα του αίματος.
Μέχρι να σας απαντήσει ο Δραγασάκης κ. Φώφη μου, εγώ θα σας θυμίσω ότι παρόμοια καταγγελία είχε κάνει σε σχέση με τα εργασιακά θέματα ο δικός σας, ο καταδικός σας ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΣΕ χωρίς να του ζητήσετε διευθύνσεις και ονόματα κ. Φώφη μου. Ναι αυτός που συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ και το διατυμπανίζατε επί ημέρες, ενώ τώρα διατυμπανίζετε περιχαρείς ότι η κ. Μέρκελ αρνήθηκε να δεχθεί τον κ. Τσίπρα, επειδή αυτός δεν είναι αρχηγός κράτους, όπως είναι, ας πούμε, ο κ. Παναγόπουλος αρχηγός του πράσινου παρακράτους.
Και μέχρι να σας απαντήσει ο κ. Δραγασάκης, θα ήθελα να μου απαντήσετε σεις κ. Φώφη μου, αν είναι γνήσιος ο ακόλουθος διάλογος που διεξήχθη την 20.10.2011, όπως τον δημοσίευσε ΤΟ ΠΑΡΟΝ και δεν διεψεύσθη:
«Ο ΓΑΠ καλεί Κατσέλη και Βενιζέλο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταπειστεί η Λούκα και να υπερψηφίσει το περιβόητο άρθρο 37 του πολυνομοσχέδιου για τα εργασιακά. Η Κατσέλη επιμένει ότι δεν θα το ψηφίσει αν παραμείνει ως έχει, καθότι αποτελεί την απαρχή της διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και θα αποτελέσει βασική αιτία για να βαθύνει η κρίση. Ο Βενιζέλος είπε απλά «ή το ψηφίζετε τώρα ως έχει ή αύριο πέφτει η Κυβέρνηση»……
Κατσέλη: Όπως είναι .. το άρθρο 37 δεν μπορώ να το ψηφίσω. Νομίζω όμως ότι μπορεί να αλλάξει ή να αποσυρθεί για πέντε μέρες και να κληθούν οι κοινωνικοί εταίροι να συζητήσουν το όλο θέμα, οπότε θα αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα. Γιατί, όμως, λέτε ότι αν δεν ψηφιστεί το άρθρο δεν θα εκταμιευθεί η 6η δόση;.
Βενιζέλος: Διότι έτσι έχουμε δεσμευτεί Λούκα, δεν το ξέρεις;.
Κατσέλη: Ποιος σας το ζήτησε αυτό; Σε ποιον δεσμευτήκατε;
Βενιζέλος: Αλήθεια, δεν ξέρεις σε ποιους δεσμευτήκαμε;
Κατσέλη: «Όχι, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η «τρόικα» δεν σας ζήτησε κάτι τέτοιο. Μόνοι σας το βάλατε το άρθρο 37»!!!
Βενιζέλος: Μάλλον δεν ξέρεις τι λες!
Κατσέλη: Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαπραγματεύεσαι! Δηλαδή θα καταργήσουμε τους θεσμούς; Θα καταργήσουμε τα κόμματα; Θα καταργήσουμε τους βουλευτές; Βαγγέλη, τους θεσμούς δεν τους καταργείς, μόνο τους αναβαθμίζεις. ………..
Βενιζέλος: ………. αν δεν ψηφιστεί θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Αύριο θα ζητήσω εκλογές!
Κατσέλη: Είναι σαφές ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές! Εσύ περνάς μια νεοφιλελεύθερη γραμμή, εγώ αντιστέκομαι σε αυτό, και σου επαναλαμβάνω ότι η «τρόικα» ποτέ δεν ζήτησε το άρθρο 37, αυτό είναι δικιάς σου έμπνευσης. Περνάς τη γραμμή ορισμένων εργοδοτών. Κάνεις ρουσφέτι σε 4-5 επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εκδότες!»
Αυτή είναι η ερώτησή μου κυρία Φώφη μας.
Και για όσους έχουν κιοτέψει από καιρό ή λογαριάζουν να κιοτέψουν, ιδού τί είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισπανού Σαμαρά για να περιγράψει την «κρίση τεραστίων διαστάσεων» που βιώνει η χώρα του.
«Η Ευρωζώνη είναι σαν τον Τιτανικό. Ένας να πνιγεί, θα πνιγούμε όλοι. Ακόμα και οι επιβάτες της πρώτης θέσης».
Καταλάβατε γιατί δεν μασάει πια ο ελληνικός λαός; Ναι αυτός για τον οποίον είπε ο ποιητής
«Τη Ρωμιοσύνη μην τη κλαις
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο.
Νάτη πετιέται από ξαρχής
κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του ήλιου»
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη