15 Μαΐ 2012

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος!

- Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τσουκαλάς ζητά να καταργηθούν όλα τα κόμματα και να σχηματιστεί ένα νέο πολιτικό μέτωπο!
- Τράτζικ εμφάνιση από τον 78χρονο Θεσσαλονικιό, που ζητά "να γεννηθεί το νέο"!

Σίγουρα δεν τον ξέρετε αφού ως ευρωβουλευτής δεν έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του. Ίσως να έχετε ακούσει το όνομά του από τα χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, τότε που ήταν Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας. Ο άνθρωπος έγινε διάσημος όχι για κάποιο πρόγραμμα ή πρωτοβουλία του αλλά επειδή διόρισε την κόρη του στην ίδια υπηρεσία!
Στη συνέχεια, αν και συνταξιούχος πανεπιστημιακός (Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ) τοποθετήθηκε σε
εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, κατά τις τελευταίες ευρωεκλογές. Και τότε ακούστηκε έντονα το όνομά του, επειδή ουσιαστικά πήρε τη θέση κάποιων άλλων στελεχών της ΝΔ, που πραγματικά είχαν την κατάλληλη ηλικία, γνώσεις, δυναμικότητα αλλά και μέλλον για να προσφέρουν στην παράταξή τους αλλά και την Ελλάδα.
Τη θέση του κ. Τσουκαλά είχε διεκδικηθεί από τρεις σοβαρότατους Θεσσαλονικιούς - στελέχη της ΝΔ, που είναι πολύ γνωστοί στην πολιτική πιάτσα της πόλης και για τις ικανότητές τους αλλά έμειναν απ' έξω για να κερδίσει η Πατρίδα, το Ευρωκοινοβούλιο και η ΝΔ την πολιτική συμμετοχή του ανυπέρβλητου κ. Ιωάννου Τσουκαλά!
Και με τη σημερινή του παρέμβαση ο κ. Τσουκαλάς βρήκε τον τρόπο να πει το "ευχαριστώ" στην παράταξη και τους ανθρώπους της που τον ανέδειξαν ή τον διατήρησαν στη θέση του.
Πιστεύω ότι εάν ο κ. Τσουκαλάς ήθελα πραγματικά να γεννηθεί το νέο, όπως λέει στην επιστολή του θα είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του ευρωβουλευτή και τον παχυλό μισθό του για να αφήσει τη θέση του σε έναν νέο άνθρωπο που θα μπορούσε πραγματικά να εργαστεί για το "νέο"! Άλλωστε δε θα πεινάσει! Έχει τη σύνταξη του πανεπιστημιακού που κάθε άλλο παρά πενιχρή είναι!
Αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν παραιτούνται ποτέ από τα "κεκτημένα τους"! Θεωρούν ότι κατέχουν τη θέση στην οποία βρέθηκαν επειδή όλοι οι άλλοι (το κόμμα τους, ο αρχηγός τους, η Πατρίδια η ίδια) χρωστά απέραντα στην αξία τους!
Ντροπή!

ΧΕΝ   
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη