20 Μαΐ 2012

Βουλή: Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Όχι, η ρεπούση δεν ήταν εκεί !
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, κατέθεσε, σήμερα, στεφάνι στο μνημείο του...
Αγνώστου Στρατιώτη, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη τους.
Σημειώνεται ότι η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 1994, ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, που συντελέστηκε από τους Τούρκους το διάστημα από το 1916 έως το 1923. Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται πως ως Υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό το 1993, ο κ. Πολύδωρας, ήταν ο πρώτος Υπουργός που με επίσημη ανακοίνωσή του για την Γενοκτονία των Ποντίων επισήμανε την ανάγκη της Διεθνούς αναγνωρίσεως της Γενοκτονίας των Ποντίων ως Γενοκτονίας και την υποχρέωση της Διεθνούς Κοινότητας να το πράξει.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης, ο κ. Πολύδωρας, σε δήλωση του τόνισε πως «δεν πρόκειται για μια υπόθεση μνημόσυνου και μνήμης αλλά αποτελεί εθνική, ηθική και πολιτική δέσμευση και υποχρέωση για να επετεύχθη η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη