29 Μαΐ 2012

Οικογενειοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ! Μήπως παρατράβηξε το αστείο;

Υποψήφια η κόρη του Κωνσταντόπουλου!




Η ... αναμπουμπούλα είναι γένους θηλυκού! Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως δε στο τμήμα Γυναικών του κόμματος, η υποψηφιότητα που θέτει στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθήνας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του κόμματος Νίκου Κωνσταντόπουλου.


Οι λεπτομέρειες από το iefimerida.gr

Οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν επισημαίνουν τρεις λόγους, για τους οποίους θεωρούν ότι η κάθοδος της κυρίας Κωνσταντοπούλου στον εκλογικό στίβο είναι ασύμβατη προς τις αρχές του κόμματος. Ο πρώτος λόγος: «Δεν μπορεί να καταδικάζουμε την οικογενειοκρατία και να προωθούμε την υποψηφιότητα ενός ατόμου που δεν έχει καμία πολιτική ή κοινωνική δράση, απλώς και μόνο επειδή είναι κόρη του πρώην προέδρου».

Ο δεύτερος λόγος: «Πρόσφατα ο κύριος Κωσταντόπουλος επέλεξε να γίνει, και παρέμεινε για ένα διάστημα πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναικός, που σημαίνει ότι έχει άμεση επαφή με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αυτό το στοιχείο αφοπλίζει από επιχειρηματολογία τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση τους για την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου».
Και εσύ σύντροφε;

Το φως της δημοσιότητας είδε όμως και τρίτη «αιχμή», η οποία αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα της κόρης του Νίκου Κωνσταντόπουλου: Οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τη δικηγόρο Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «αυτή τη στιγμή υπερασπίζεται έναν αποδεδειγμένα βιαστή τεσσάρων τουριστριών» και μάλιστα με διαρκείς «κωλυσιεργίες». Θεωρούν ότι η στάση της αυτή «δεν συνάδει με την πολιτική και την επαγγελματική ηθική που θα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι ευδιάκριτη η προσπάθεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να προσδώσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος μεγάλη ευρύτητα και πολυσυλλεκτικότητα, με υποψήφιους που κυμαίνονται από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και φθάνουν μέχρι τις παρυφές της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ορισμένες υποψηφιότητες προκάλεσαν εσωτερικές γκρίνιες, αλλά ειδικά η κάθοδος της κόρης του κ. Κωνσταντόπουλου απειλεί με μεγαλύτερες «φουρτούνες».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη