18 Μαΐ 2012

Κίνηση- ματ Σαμαρά με επιστράτευση Ψωμιάδη

Η ενσωμάτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στον εκλογικό μηχανισμό της ΝΔ και μάλιστα σε πρωτεύουσα θέση, είναι κίνηση που μπορεί να γύρει σημαντικά την εκλογική μάχη! Ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι το φάρμακο για την ασθένεια που μαστίζει τη ΝΔ. Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά υποφέρει από...
διαρροές προς τα δεξιά της. Ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής της βάσης, ακόμη και του σκληρού κομματικού της πυρήνα δεν χώνεψε ποτέ την ένταξη της ΝΔ στον κύκλο των "καλών παιδιών" που από... μέσα θα αλλάξουν το Μνημόνιο. Παρέμειναν σταθεροί στην τακτική της καταγγελίας, άρνησης και ανατροπής με πολιτική πρακτική που παραπέμπει στο... κάγκελο, στην ανοιχτή ρήξη!
Έτσι, το σημαντικό αυτό κομμάτι, είτε πήγε στον Καμμένο, είτε στην Χρυσή Αυγή είτε (το μεγαλύτερο) κάθισε σπίτι του και δεν πήγε να ψηφίσει.
Το κομμάτι αυτό έχει κάποια συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Και αυτά τα χαρακτηριστικά τα εκφράζει σε απόλυτο βαθμό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο "Πανίκας" ήταν σταθερά κατά του Μνημονίου. Μιλά τη γλώσσα αυτού του κομματιού της κοινωνίας, έχει πολυετείς σχέσεις μαζί του, είναι δεμένος μαζί του εδώ και δεκαετίες και -το κυριότερο- μπορεί να εξαπολύσει την πραγματική πολιτική αντεπίθεση: στο δρόμο, τη γειτονιά, το χώρο δουλειάς, τη λαϊκή, το καφενείο! Εκεί δηλαδή που οι περισσότεροι καρεκλοκένταυροι αρνούνται ή φοβούνται να παρουσιαστούν!
Μην ξεχνούμε ότι ο Ψωμιάδης πήρε περίπου 10% στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, κάτι που αποδεικνύει, χωρίς κανένα άλλο επιχείρημα, ότι ο ίδιος αποτελεί τον μεγαλύτερο εκφραστή της λαϊκής δεξιάς, του γνήσιου Νεοδημοκράτη που ανήκει στη ΝΔ αλλά πικραμένος και οργισμένος την τιμώρησε στις 6 Μαίου.
Ταυτόχρονα, η ένταξη αυτή δίνει και προοπτική. Ο Παν. Ψωμιάδης, παρά τις προσπάθειες κάποιων καρεκλοκένταυρων της Συγγρού, βρίσκεται και πάλι εντός του στενού εκλογικού πυρήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις και οι απόψεις του, που εκφράζουν ενα σημαντικό κομμάτι της γαλάζιας βάσης, θα φτάνουν και θα ακούγονται (επιτέλους) στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος. Ο Ψωμιάδης θα γίνει και πάλι ο αγωγός διοχέτευσης του λαϊκού κλίματος στην ηγεσία. Ο ρόλος τού ταιριάζει γάντι. Καλή επιτυχία λοιπόν...
 







 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη