30 Μαΐ 2012

Απάντηση σε δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Το Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών αποτελεί έναν χώρο μελών και στελεχών προερχόμενων από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εξέφραζε σταθερά εδώ και μια δεκαετία εντός του κινήματος τις σοσιαλιστικές και αριστερές απόψεις νέων ανθρώπων ακηδεμόνευτων. Ποτέ..
δεν διοριστήκαμε και ποτέ δεν διατελέσαμε σε κυβερνητικές η κρατικές θέσεις, ούτε ενεργήσαμε καθ υπόδειξη του οιουδήποτε. Πάντοτε λειτουργούσαμε απολύτως αυτόνομα, με μοναδικό μας στόχο να εκφράσουμε τις πολιτικές μας απόψεις και να διατυπώσουμε προοδευτικές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Συγκρουστήκαμε πάντα με τις νεοφιλελεύθερες και δεξιές απόψεις εντός του χώρου του ΠΑΣΟΚ. Πρωτοπορήσαμε στη σύγκρουση για το άρθρο 16 όπου εκφράσαμε τις αγωνίες μιας γενιάς για δημόσια δωρεάν παιδεία. Διαφωνήσαμε κατ' επανάληψη με τη μνημονική στρατηγική του κόμματος αναδεικνύοντας μια προοδευτική λύση εξόδου από την κρίση. Λοιδορηθήκαμε για τη θέση μας για άμεση αναδιάρθρωση του χρέους στην αρχή της κυβερνητικής της θητείας του ΠΑΣΟΚ, καθώς προβάλαμε ότι το πρόγραμμα που εφαρμοζόταν δεν ήταν ρεαλιστικό. Τονίσαμε ότι η συγκυβέρνηση με ακραίες συντηρητικές δυνάμεις και πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο αποτελούσε ένα ολέθριο λάθος και ότι έπρεπε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Διαχωρίσαμε τη θέση μας από το ΠΑΣΟΚ μήνες πριν από τις εκλογές, αναδεικνύοντας ότι δεν εκφράζει πλέον τον σοσιαλιστικό χώρο. Τώρα επιλέξαμε να πάρουμε δημόσια θέση ότι είναι απαραίτητο για τη συγκρότηση μιας μεγάλης αριστερής δημοκρατικής παράταξης να συνεργαστούμε ευρύτερες δυνάμεις με τη συμμετοχή των δυνάμεων κ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ευρύτερων αριστερών δυνάμεων- κομμουνιστογενών, σοσιαλιστικών και αριστερών δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν επιλέξαμε να διαπραγματευτούμε και να ενταχθούμε στο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ καθώς δεν λειτουργήσαμε ποτέ οπορτουνιστικά.

Στην πορεία μας συμπορευτήκαμε πάντα πολιτικά με τους ανθρώπους που εξέφραζαν τις σοσιαλιστικές και αριστερές μας θέσεις. Στο καμπ μας παρευρέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Σκανδαλιδης, ο Άκης, η Κατσέλη, ο Τζουμακας, ο Κουρουμπλης και πολλοί άλλοι. Δεν απολογούμαστε, και δεν θα το κάνουμε ποτέ, για το γεγονός ότι προσδιοριζόμαστε πολιτικά σαν αριστεροί κ σοσιαλιστές. Δεν συμμετέχουμε στη δημοσιογραφική ανθρωποφαγία που αποσκοπεί στο να ποινικοποίηση ιδεολογίες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, και όποιος διαπράττει ποινικά αδικήματα ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις δικές μας πράξεις. Και οι πράξεις αυτές, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι αμιγώς πολιτικές και απολύτως καθαρές. Για την έλλειψη εξαρτήσεων κάθε μορφής, τη γνησιότητα και την αυτονομία της πολιτικής μας δράσης ως νέων ανθρώπων, είμαστε απολύτως υπερήφανοι. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, όσο και αν ενοχλεί τις παρακμάζουσες κατεστημένες αντιλήψεις και λογικές. Δεν είμαστε ακόλουθοι κανενός, παρά μόνο των ιδεών μας για ένα καλύτερο αύριο.

ΡΕΥΜΑ ΝΕΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη