15 Μαΐ 2012

"Χθεσινοί π@στηδες, σημερινοί κ@λ@μπαράδες"

του Σωτήριου Καλαμίτση
Βομβαρδιζόμενος από τους ίδιους και με τα ίδια κάθε μέρα νοιώθω αφόρητη ανία. Για να εκτονωθώ ήθελα να γράψω για τους κωφάλαλους της πολιτικής ζωής του τόπου που αναλύουν το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός την 06.05.2012. Διάβασα, όμως, σε τούτο το blog το..
 άρθρο του Nicolas Tz. με τίτλο «Φωνάζουν οι κλέφτες…» και διαπίστωσα ότι με πρόλαβε. Άρα το προσυπογράφω και απλώς καταγράφω κάποιες σκόρπιες σκέψεις για να περιγράψω τη θλίψη μου για τη σαπίλα που τρώει τα σωθικά αυτής της χώρας.

VIDEO: Οι δηλώσεις όλων των αρχηγών μετά το ναυάγιο της σύσκεψης


Με τις τέσσερις λέξεις του τίτλου του σημειώματος τούτου θα περιέγραφε ένας Πειραιώτης λοστρόμος τη σημερινή κατάσταση των πολιτικών Αρχηγών ατενίζοντας ασκαρδαμηκτί τον Μπένυ Βγαίνει και τον Τόνυ Πατώνει. Προσέξτε: όχι την κατάσταση του πολιτικού συστήματος. Το πολιτικό σύστημα είναι μια χαρά. Αυτοί που νοσούν είναι τα χιλιάδες ανδρείκελα που το υπηρετούν και, δυστυχώς, η μεταδοτική ασθένειά τους έχει μολύνει όλη την κοινωνία.
Σε κάθε κανάλι είναι στημένα ολημερίς τα λεγόμενα panels συγκρτούμενα από ποικίλες προσωπικότητες της πλάκας που λένε τις μεγαλύτερες παπάρες με ύφος χιλίων πιθήκων, για να χρησιμοποιήσω τη φρασεολογία της κ. Αμνούλας.
Είδα και τις δηλώσεις των Αρχηγών αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τον Κάρολο. Έσβησα τον ήχο, όπως κάνω μονίμως τον τελευταίο καιρό, αφού γνωρίζω πλέον τί θα πει ο καθένας. Απλώς παρακολουθούσα τα πέριξ. Μου έδειξαν πάλι τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από το Προεδρικό Μέγαρο. Χόρτασα προσέλευση και αποχώρηση. Παρατήρησα για πολλοστή φορά ότι έκαστος Αρχηγός προσέρχεται συνοδευόμενος από τρία πρόσωπα, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και άλλους δύο. Αλήθεια, αυτό είναι κάτι, το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα. Γιατί πρέπει να προσέρχονται οι Αρχηγοί σε μία σύσκεψη συνοδευόμενοι από κομματικά στελέχη; Ίσως, όμως, να πρόκειται και για την προσωπική τους ασφάλεια. Την έχουν ανάγκη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου; Φοβούνται μήπως πεταχτεί κάποιος από τους θάμνους και μαχαιρώσει την Αρχηγάρα; Αν υπάρχει έστω και ο ελάχιστος κίνδυνος για κάτι τέτοιο στον περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου, τότε πρέπει να παραδεχθούμε ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο.
Μετά παρατήρησα και πάλι τις BMW και τις Mercedes που μεταφέρουν τους Αρχηγούς. Μοιάζουν θωρακισμένες. Για να προστατέψουν τις Αρχηγάρες από ποιόν; Από τον κακό τρομοκράτη που θα δολοφονήσει τον Αρχηγό μου και θα μείνω ορφανός; Αλήθεια, τί θα μπορούσε να μας συμβεί ως Έθνος, αν όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί πάθαιναν ανακοπή καρδιάς εκεί στην αίθουσα συσκέψεων του Προεδρικού Μεγάρου; Τίποτε απολύτως. Αντιθέτως, θα είχαμε τη μοναδική ευκαιρία στη ζωή μας να δούμε κάτι να αλλάζει. Θα μας χάλαγε λιγάκι, βέβαια, η δήλωση του κ. Πεταλωτή και του κάθε Πεταλωτή που θα ακολουθούσε για να υπογραμμίσει την τεράστια απώλεια δυσθεώρητου κεφαλαίου για το Έθνος, αλλά αυτό θα μπορούσα να το αντέξω. Τόσα και τόσα έχω αντέξει. Άλλωστε, αυτός είναι ακόμη εγκλωβισμένος στην πράσινη αγγινάρα. Πιστεύει ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει στο Μνημόνιο τώρα που νίκησε ο Ολλάντ στη Γαλλία και έχασε η Μέρκελ στη Βεστφαλία. Το μήνυμα της 06.05..2012 από τον ελληνικό λαό είναι αμελητέο για τον πολιτικό αυτό.
Κυρία Μέρκελ μου, δώσε μας σας παρακαλώ τον κατάλογο που σας έδωσε ο Χριστοφοράκος με τους επιχορηγηθέντας από τη επίσημη χορηγό του πολιτικού συστήματος Siemens. Να συχωρεθούν τ’ αποθαμένα σου.
Και σεις κ.κ. Εισαγγελείς εκδώστε διάταξη όχι μόνον για ανακοίνωση των ονομάτων των δημοσιογράφων που λάδωνε η Siemens και ο Άκης, αλλά και για δημοσίευση των φωτογραφιών τους. Εντάξει, μας προστατεύσατε από τις 19 πουτάνες που είναι φορείς του AIDS. Τις βγάλατε φάτσα κάρτα παντού και προστατεύσατε, τρόπος του λέγειν, τη δημόσια υγεία. Τη δημόσια οικονομία, την τσέπη μου και την τσέπη σας, το αυριανό γάλα των παιδιών μου και των παιδιών σας, γιατί πρέπει να το ρουφάνε τα βαποράκια των νταβατζήδων, ώστε να συγκαλύπτουν τη λεηλασία των δημόσιων Ταμείων από τα σκουλήκια της διαπλοκής;
Αχ ρε Καραμανλή. «Εσύ φταις για όλα». Καλά σου λένε taxalia. Γιατί δεν έκοψες σύριζα τα πόδια αυτών που σου χτύπαγαν την πλάτη με το ένα χέρι και ζητιάνευαν από τους νταβατζήδες με το άλλο; Είναι τεράστια η ευθύνη σου. Εσύ φταις που έχουν σηκώσει κεφάλι κάτι Βενιζέλοι, κάτι Φώφες, κάτι Δακρυοχοΐδηδες και όλα τα λοιπά σοσιαληστρικά κατάλοιπα. Να μην παραλείψω βέβαια τους Πάκηδες, τους Αντώναρους, τους Αρούληδες, τους Αβραμόπουλους και τ΄ άλλα τα παιδιά. Να μην τα αδικήσω.
Εύχομαι στη ΝΕΑ ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑ να συγκεντρώσει 15% στις επόμενες εκλογές. Ξέρω ότι για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Την περισσότερη, όμως, την έχουμε κάνει τα τελευταία 190 χρόνια. Κάτι λίγο μας μένει. Ας το κάνουμε την 17.06.2012.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη