8 Μαΐ 2012

Μια απάντηση από την Συλβάνα Καρασαββίδου

Πριν από ένα μήνα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο επιστολή η οποία περιέγραφε την πολιτική πορεία της κ.Καρασαββίδου, που πολιτευόταν με το ΠΑΣΟΚ. Η επιστολή δημοσιεύθηκε πολύ περιληπτικά και στο taxalia (εδώ). Πριν από λίγο η κ.Καρασαββίδου έστειλε την εξής απάντηση στον -προφανώς εσωκομματικό "φίλο"/" φίλη" της και όπως κάνουμε πάντα, τη δημοσιεύουμε :

Θέλω να αγιάσω και δεν μ αφήνουν. 
 Έχει ενδιαφέρον πως στις εκλογές κάθε φορά, ο κύριος Χ με περιλούζει με ότι «κουβαλάει» στο «μυαλό» του. Ο Von Foerster λέει πως «κάθε περιγραφή περιλαμβάνει αυτόν που το περιγράφει». Με απλά λόγια αγαπητέ κύριε Χ περιγράφετε τον εαυτό σας και την κοσμοθεωρία σας στα κείμενά σας και όχι εμένα. Όσο και αν νομίζετε πως απαξιώνεται την πορεία μου και την προσφορά μου στα κοινά είναι δύσκολο να το πετύχετε γιατί δυστυχώς για σας, το έργο μου είναι πραγματικό και καταγεγραμμένο και όση λάσπη και αν ρίξετε είναι αδύνατο να το διαγράψετε. 

Με τη στάση σας αυτή με υποχρεώνετε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω με έργα και όχι με λόγια. 
 Σας παραπέμπω κατ αρχάς στα αρχεία του Δήμου Σταυρούπολης, στο Δήμο που μεγάλωσα και από το 1990 μέχρι και πρόσφατα εργάσθηκα σκληρά με πολύ αγάπη και δυστυχώς για σας, θα βρείτε ένα μεγάλο μέρος των Κοινωνικών και δομών του Πολιτισμού που διατηρούνται μέχρι σήμερα, να φέρουν την υπογραφή μου. Βεβαίως πάντα είχα το θάρρος να εκτίθεμαι στην κοινωνία με πολλές επιτυχίες και αποτυχίες, αλήθεια εσείς πίσω από ποιους κρύβεστε; Όσο αφορά τον χώρο της αναπηρίας, δυστυχώς και πάλι για σας, σε πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο, έχω προσφέρει πολλά και σημαντικά και τα οποία είναι καταγεγραμμένα και πάλι. Αν επιθυμείτε μπορώ να σας αποστείλω το βιογραφικό μου όποτε το θελήσετε και να το αντιπαραβάλουμε με όποιου θέλετε. Όμως παρ όλο που «θέλω να αγιάσω δε μ αφήνετε». Με προκαλείτε να πω δημόσια, πως ως Διοικήτρια στο ΘΧΠ Άγιος Παντελεήμων, που κατά τη δική σας εκδοχή (βέβαια εξ ιδίων κρίνετε) στήριξα τον κ Βενιζέλο για να παραμείνω στη διοίκηση. 

Για να γνωρίζετε, στο διάστημα της δικής μου θητείας έγιναν τεράστιες αλλαγές, και κυρίως λύθηκαν δεμένοι άνθρωποι (στη διάθεση σας και πάλι το αρχείο για το τι παρέλαβα) προφανώς αυτά δεν σας ενδιαφέρουν αφού τα κριτήρια σας είναι μόνο καρεκλοκεντρικά. Από τη θέση της διοικήτριας και με τους εργαζόμενους του ιδρύματος καταφέραμε να αλλάξουμε τις ζωές ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο, αλήθεια γνωρίζετε πολλά ιδρύματα με ανάλογες αλλαγές; Δυστυχώς για σας ο Ανδρέας Λοβέρδος ως Υπουργός Υγείας γνώρισε το έργο αυτό το οποίο και εκτίμησε, όπως ανέφερε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου! 

Σοβαρά πιστεύετε πως θα έπρεπε να είναι εχθρός μου, λυπάμαι ή μήπως διακρίνω κάποια ζήλεια; Όσο αφορά τις καταγγελίες σας για τις δύο νέες γυναίκες που πρότεινα να είναι υποψήφιες που τελικά δεν αποδέχτηκαν, αλλά εσείς από την αγωνία σας προτρέξατε να τις καταχεριάσετε δια παν ενδεχόμενο και που κατά τη γνώμη σας τις πρότεινα «μόνο και μόνο γιατί έχω εξουσία πάνω τους», για να γνωρίζετε πως τις πρότεινα από θαυμασμό για τις δυνατότητες τους, την επιστημονική τους κατάρτιση και που με τη δική τους συμβολή και πολλών άλλων νέων παιδιών λύθηκαν οι δεμένοι άνθρωποι του ιδρύματος. 

Πιστεύω πως ανάλογες επιλογές υποψηφίων αποτελούν κεφάλαιο και θα μπορούσαν να απελευθερώσουν παγιδευμένες δυνάμεις της κοινωνίας, αλλά δυστυχώς εσάς σας τρόμαξαν υπερασπιζόμενοι προφανώς τη μετριότητα. Ο φόβος σας όμως για πραγματικές αλλαγές στην πολιτική, όπως και ανάλογες νοοτροπίες οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα βάζοντας στην κρεατομηχανή νέα παιδιά αποτρέποντας τα να πάρουν μέρος στην πολιτική και στη ζωή, τι κρίμα! κυρίως για την κοινωνία. 

 Με απύθμενο θράσος επίσης μιλάτε για οικογενειοκρατία, αναφερόμενοι προφανώς στο σύζυγό μου Κώστα Πετρίδη, ο οποίος ήταν και παραμένει δημοκράτης και αγωνιστής και αυτό το πλήρωσε ακριβά (στη διάθεσή σας και πάλι στοιχεία). Τελικά ούτε αυτός έχει δικαίωμα να συμμετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά μόνο οι κολλητοί σας; Όσον αφορά τη σχέση μου με την επαρχία Λαγκαδά για να γνωρίζετε, είναι ο τόπος καταγωγής μου και όχι μακρινή σχέση. Με τον τόπο αυτό διατηρώ στενές σχέσεις, αλήθεια εσείς από πού κατάγεστε; Όσον αφορά την προσωπική μου πορεία στην πολιτική, για ενημέρωση σας, κατάγομαι από συντηρητική οικογένεια και επέλεξα να αλλάξω πειράζει; 

 Πάντως από τη στιγμή που εντάχθηκα στο Πασοκ κατασκευάζοντας τη δική μου αφήγηση για το Πασοκ επέλεξα να παραμείνω, παρ όλο που σας ενοχλεί. Στο χώρο αυτό προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και κυρίως να υπηρετώ ιδέες. 

Ο αείμνηστος Απόστολος Ιακώβου έλεγε: «κάποιοι ζουν για τις ιδέες και κάποιοι ζουν απ τις ιδέες» εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Με βάση αυτά και όχι τη δική σας κοσμοθεωρία επιλέγω να στηρίζω και να συμπορεύομαι πάντα με ανθρώπους κυρίως όταν υπάρχει ταύτιση θέσεων και απόψεων και από την πλευρά του άλλου, όταν δεν υπάρχει διαφοροποιούμαι, το ταγκό εξάλλου θέλει δύο για να το χορέψεις χωρίς να σημαίνει πως δεν τιμώ ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδέες ή πεποιθήσεις από εμένα, αλλά δεν τους ακολουθώ και γι αυτό έχω πολύ καλούς φίλους σε άλλους πολιτικούς χώρους και μάλιστα και πολλούς συγγενείς επίσης. Όμως ποτέ δεν θα ακολουθήσω ντε και καλά κάποιον σε επίπεδο κυρίως πολιτικό όταν διαφωνώ για τις επιλογές του, αλήθεια εσείς κύριε Χ; 

Λυπάμαι κύριε Χ αν σας στεναχωρώ που υπάρχω, ότι και να κάνετε δεν μπορείτε να μείνετε μόνος εσείς και οι όμοιοι σας, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι σαν και μένα που θα ενοχλούν την «ηθική σας» που βασίζεται προφανώς στα κολλητιλίκια και δράττε κυρίως στο σκοτάδι λυπάμαι. Προτείνω να δείτε τη ζωή και την πολιτική με άλλη ματιά και κυρίως δημιουργικά, ανακαλύψτε την φωτεινή πλευρά της ζωής!!!!!!!! 

 Τέλος περιμένω τη νέα ύπουλη επίθεση στις επόμενες εκλογές, σας παρακαλώ όχι νωρίτερα………………… 

 Συλβάνα Καρασαββίδου

(Σημείωση taxalia: η κ.Καρασαββίδου είναι ψυχοθεραπεύτρια. Φαίνεται άλλωστε από το κείμενο)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη