17 Μαΐ 2012

"Αδέσποτες σφαίρες" στην ημερίδα για τα αδέσποτα στην Πέλλα

Αστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος του Οικιστικού Συλλογου Παλ. Αγ. Αθανασίου (Καιμακτσαλάν) καταχειροκροτούμενος από δεκάδες παριστάμενους στην ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αρνισσα, αφού καταφέρθηκε με στοιχεία εναντίον της δημοτικής αρχής Εδέσσης που κατηγόρησε για αδιαφορία και απραξία στο ....
θέμα περισυλλογής και φροντίδας των δεκάδων αδέσποτων τσομπανόσκυλων που τριγυρνάνε αφρόντιστα και με ασθένειες στον παραδοσιακό οικισμό.

Η εισήγηση του Προέδρου του Οικιστικού Συλλόγου
"Λυπαμαι Κε Αντιδήμαρχε αγροτικής ανάπτυξης και Κε Δ/ντα της Δημ. Αστυνομίας που θα είμαι δυσάρεστος" ανέφερε ο Κος Ανδρέας Πολίτης. "Ευχομαι όμως να αποδειχθώ χρήσιμος για το χωριό και για τα αφρόντιστα ζωντανά που πλήττονται από ασθένειες και άλλα πολλά..."
και συνέχισε ο κ.Πολίτης:
"Ο αρμόδιος κτηνίατρος σας μας προειδοποίησε σήμερα για εισαγώμενη λύσσα από τα βόρεια σύνορα μας. Δεκάδες καταγγελίες για δαγκώματα επισκεπτών τον περασμένο χειμώνα στο χωριό κι εσείς σήμερα ήρθατε να μας επισημάνετε ότι αφ΄ενός ό Δήμος δε μπορεί οικονομικά να διαχειριστεί το φαινόμενο λόγω υψηλού κόστους περίθαλψης, φροντίδας, στειρώσεων των αδέσποτων σε μια περιοχή που πληρώνει τεράστια δημοτικά τέλη και αφ΄ ετέρου να μας αναφέρετε τι ορίζει ο νέος Ν 4039/02.02.2012 για την συντήρηση και την νομιμοποίηση των ζώων συντροφιάς, κάτι που οι σωστοί κάτοχοι ζώων συντροφιάς ήδη το γνωρίζουν και τηρούν τον νόμο.
Δεν μας αναφέρατε όμως τις υποχρεώσεις βάσει του νέου Νόμου της Δημοτικής Αρχής και το τι πράξατε έως τώρα και γιατί δεν απαντάτε στις συνεχείς εκκλήσεις μας και επιστολές του Συλλόγου μας και του Συνήγορου του Πολίτη, ή δεν τις λάβατε ; τόνισε ο Πρόεδρος επιδεικνύοντας τις επιστολές.
Παραμένουμε σαφείς στις προτάσεις μας. Ζητήσαμε να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων στον οικισμό με οικονομική συνδρομή του συλλόγου μας.
Ζητήσαμε και ζητάμε άμεσα να περισυλλεγούν τα αδέσποτα από το δημοτικό σας κυνοκομείο, να φροντισθούν, να στειρωθούν και όσα δεν είναι επικίνδυνα με διαβεβαίωση του αρμόδιου κτηνιάτρου και νομίατρου, να επιστραφούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Σώστε επιτέλους τα αδέσποτα και τα κουτάβια.
Δώστε επιτέλους άμεση λύση πριν διώξτε λόγω του κακού φαινομένου οικιστές και επισκέπτες για το χωριό. Αφήστε μας να κυκλοφορήσουμε ελεύθεροι και ασφαλείς στο χωριό που επέλεξαν πεντακόσιες και πλέον οικογένειες για να επενδύσουν οικιστικά ή επαγγελματικά. Η όλη εικόνα αποτελεί προσβολή και δεν συνάδει με την τουριστικότητα και την ανάπτυξη της περιοχής και εσείς προκλητικά επί ενάμιση χρόνο δεν πήρατε απολύτως καμμία πρωτοβουλία.
Αν τα ζώα είναι αδέσποτα προχωρείστε στο αυτονόητο. Αν είναι δεσποζόμενα, εφαρμόστε τον Νόμο.
Λυπάμαι που χαρήκαμε όταν ο Δήμος Βεγορίτιδας ενσωματώθηκε στον Δήμο Εδέσσης και πιστέψαμε στην ουσιαστική, μόνιμη και νόμιμη επίλυση του προβλήματος.
Εύχομαι σήμερα αυτή η ημερίδα και η παρέμβαση μου να αποτελέσει εφαλτήριο ενεργειών για όλους.
Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε ουσιαστικά με όλους. Δεν είμαστε ΟΤΑ, δημόσιος φορέας ή τράπεζα. Ενας απλός οικιστικός πολιτιστικός Σύλλογος είμαστε με διάθεση για ανάπτυξη του χωριού και καλυτέρευση της καθημερινότητας των επαγγελματιών, οικιστών και επισκεπτών.
Εξασφαλίστε την ασφάλεια και την υγιεινή στην περιοχή".

ρεπορτάζ: Τ. Παπαδόπουλος/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη