18 Μαΐ 2012

Το δακτυλίδι της γυναίκας του Μιχαλολιάκου με το γερμανικό σταυρό

Με ένα δαχτυλίδι διόλου διακριτικό στο μέγεθος και το οποίο αποτελούνταν από έναν μαύρο σταυρό εισήλθε στη Βουλή η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.
Ο εν λόγω μαύρος σταυρός είναι γνωστός και ως ο "Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών", ή "Σιδηρούς σταυρός", ο οποίος ήταν το κατεξοχήν πρωσικό και μετέπειτα γερμανικό πολεμικό μετάλλιο έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού.....δείτε την φωτογραφία

Τι είναι ο «Σταυρός των Ιπποτών»

Ο Σταυρός των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού (συχνά και απλώς Σταυρός των Ιπποτών) (γερμ. Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes, ή απλώς Ritterkreuz) ήταν ένα παράσημο της τάξης του Σιδηρού Σταυρού.
Ο Σταυρός των Ιπποτών ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, που απενέμετο για να αναγνωρίσει εξαιρετική γενναιότητα στο πεδίο της μάχης ή επιτυχημένη στρατιωτική ηγεσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Απετέλεσε το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, μετά τον Μεγάλο Σταυρό του Σιδηρού Σταυρού, ο οποίος (θεωρητικά) απενέμετο σε νικηφόρους στρατηγούς και απενεμήθη μόνο μία φορά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Χέρμαν Γκέρινγκ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη