7 Μαΐ 2012

Δήλωση Παναγιώτη Ψωμιάδη για το εκλογικό αποτέλεσμα

To χαβά του ο Ψωμιάδης με την "Κεντροδεξιά", που δεν υπάρχει καθώς οι διαφορές και το μίσος μεταξύ των κεντροδεξιών είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του παλιού διπόλου δεξιάς-αριστεράς.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 16ης Μαΐου 2012, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Μόλις τελείωσαν οι εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία το 2009, ανέλαβα τρεις δεσμεύσεις προς τους φίλους της ΝΔ αλλά και όλους τους πολίτες.
 Ότι θα συνεχίσω να μιλώ για να φτάνει η φωνή του απλού πολίτη στα κέντρα των αποφάσεων.
 Ότι η ΝΔ θα πρέπει να πλησιάσει την κοινωνία.
 Ότι είναι αναγκαία η ενότητα της μεγάλης Κεντροδεξιάς.

Χθες το βράδυ οι θέσεις αυτές δικαιώθηκαν.
Δικαιώθηκε η επιμονή μου στην ανάγκη συγκρότησης της μεγάλης ενωμένης Κεντροδεξιάς. Γιατί το άθροισμα των κομμάτων της Κεντροδεξιάς θα έδινε αυτοδυναμία και κυρίως θα απέτρεπε την ακυβερνησία. Πάνω απ’ όλα θα παραμέριζε εγωισμούς και αλαζονείες δείχνοντας ότι πράγματι η ΝΔ πήρε το μήνυμα και ότι η νοοτροπία αλλάζει.
Δικαιώθηκε η σταθερή αντίθεσή μου στον παραλογισμό της αντιμνημονιακής πολιτικής, θέση που διαμορφώθηκε μέσα από την καθημερινή επαφή μου με τα εκατομμύρια πολιτών που βιώνουν τη βαρβαρότητα των λουκέτων, της ανεργίας, των περικοπών, της ακρίβειας κλπ.
Κάποιοι οφείλουν τώρα να κάνουν θαρραλέα αυτοκριτική και να παραδεχθούν ότι η ΝΔ δεν ακούμπησε καν την κοινωνία. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τα ποσοστά της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2009 και τους 2012 με τα ποσοστά που πήραμε στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Ο απλός νεοδημοκράτης θα συνεχίσει να αναρωτιέται γιατί ο δεύτερος τη τάξει με βάση το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν είχε λόγο μέσα στη ΝΔ αυτά τα χρόνια…

Το ζητούμενο σήμερα είναι η επόμενη μέρα. Από δω και πέρα χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και σύνεση. Να βάλουμε τέλος στον κομματικό αυτισμό. Έστω τώρα, την ύστατη ώρα. Γιατί ξημέρωσε μια άλλη μέρα για την Ελλάδα μας. Μια μέρα διαφορετική και κρίσιμη που πρέπει να βρει, πολιτική ηγεσία και λαό, ενωμένους, δυνατούς και αποφασισμένους για αλλαγή πολιτικής –ναι στο συμμάζεμα του κράτους, όχι στην εξαθλίωση του λαού.
Σεβόμενος τη σαφή εντολή που έλαβα από ένα μεγάλο κομμάτι φίλων της ΝΔ, το Νοέμβριο του 2009, να μην πάψω να λέω τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δηλώνω ότι ο απλός πολίτης μπορεί να συνεχίσει να με νοιώθει δίπλα του, να ακουμπά επάνω μου, να μ’ εμπιστεύεται. Ο καθένας που θεωρεί ότι ανήκει στην ευρύτερη Κεντροδεξιά, από το τελευταίο στέλεχος μέχρι τις ηγεσίες, έχει την υποχρέωση να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες απέναντι στο λαό της παράταξης και τη χώρα. Γιατί ισχυρή εντολή μπορεί να λάβει από το λαό μόνο μια μεγάλη, ενωμένη, λαϊκή, πατριωτική Κεντροδεξιά. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όχι μόνο στην Κεντροδεξιά αλλά και στον τόπο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη