21 Μαΐ 2012

Θα μπεί όριο στις αναλήψεις χρημάτων μας από τις τράπεζες;

Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κυκλοφόρησε την Κυριακή με την "είδηση" ότι εξετάστηκε σε μυστική (sic) σύσκεψη τραπεζιτών, το θέμα του ορίου στις αναλήψεις πολιτών, π.χ. στα 50 ευρώ. Φυσικά, η "είδηση" δεν μπορεί να διασταυρωθεί και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας "αστικός μύθος", όπως αυτοί που..
κατακλύζουν το διαδίκτυο ("θα χρεοκωπήσουμε στις 24 Μαρτίου", "στην Αγγλία κόβουν δραχμές" κι άλλες τέτοιες μπούρδες). Η διαφορά είναι ότι, αν την έγραφε ένα blog, όλο και κάποιος ευαίσθητος εισαγγελέας, θα ζητούσε να μπουν χειροπέδες στον blogger.
Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ όμως έχει ως γνωστόν ασυλία, σε ό,τι τερατώδες κι αν γράψει.
Το γιατί έχει ασυλία, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, που πρέπει να σκεφτείτε μόνοι σας. Πάντως έχει !
Όμως, ποιός έχει συμφέρον από τη διασπορά τέτοιων -ανυπόστατων- φημών;
Για σκεφτείτε λίγο....
Σήμερα - αύριο πρέπει να λήξει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι τράπεζες θα δεχθούν (ευχαρίστως), αλλά 18 δις ζεστά ζεστά ευρώ, όσο δηλαδή θα είναι το έλλειμμα των επομένων 5-6 ετών. Όπως έλεγε κι ο μέγας στοχαστής Γιώργος Παπανδρέου "λεφτά υπάρχουν, εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, βρέθηκαν στο άψε-σβήσε για τις τράπεζες". Φυσικά και ο ίδιος χρηματοδότησε τις τράπεζες με τριπλάσια ποσά από ότι ο προκάτοχός του Καραμανλής και το ίδιο θα πράξει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας. Δεν είναι κανείς τόσο αφελής, που να πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα κλείσει την κάνουλα της χρηματοδότησης στις τράπεζες, ε;
Οι τράπεζες λοιπόν θα διασωθούν από το κράτος για μια ακόμη φορά. Το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών. Εκεί είναι το παιχνίδι.
Οι τράπεζες λοιπόν σε αυτή τη φάση, θέλουν να υπάρχει αναταραχή, θέλουν να υπάρχει κινδυνολογία, για να περάσει στο ντούκου η χρηματοδότησή τους από το ελληνικό ταμείο ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, χωρίς όμως να χάσουν τον έλεγχο οι τραπεζίτες. Για αυτό και κάνουν την πάπια και δεν διαψέυδουν τις φήμες. 
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Βλέπετε πόσο δύσκολος είναι ο ...σοσιαλισμός; 

Υ.Γ. Ποιός είπαμε ότι είναι ο μεγαλομέτοχος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Θέμο;


δείτε και: Για τον "Τορναδόρο" έσπευσαν εισαγγελείς και δίωξη...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη